AMD RDNA-infuziran Samsung SoC Benchmarkovi brisu pod Galaxy S20 grafikom

Pratimo pogled na Samsungov razvoj događaja sa AMD RDNA

3bKKzRnpR2pTwLhGybd9EE-650-80

Prošlog ljeta proširile su se vijesti da je AMD bio partner sa Samsung-om radi licenciranja njegove RDNA grafike za upotrebu u pametnim telefonima. Od tada, su poprilično radili u tišini na tu temu, sve dok se na forumima clien.net nedavno nije pojavio clanak s referentnim brojkama, kako ih je uočio korisnik Twittera @ Kaz9837 .

Prema autoru clanka, RDNA-Exynos combo SoC stavio je neke ozbiljne brojeve performansi u GFXBench test, kao što možete vidjeti u donjoj tablici. Podaci o Adreno 650 dolaze iz programa Notebookcheck , jer se čini da je izvor uklonio podatke na Adreno 650.

Screenshot_4
Adreno 650 jedan je od najmoćnijih mobilnih GPU-a koji su trenutno dostupni i dio Snapdragon 865 SoC koji se ugrađuje u Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus i Galaxy S20 Ultra, kao i pametni telefoni drugih proizvođača.

Međutim, nama nije poznat izvor izvornih podataka RDNA-Exynos. Ako brojevi još nisu potvrđeni, ne uzimajte rezultate po nominalnoj vrijednosti. Ipak, ne bi bilo iznenađujuće da se takav nastup povisi. Na kraju krajeva, Samsung za dzabe ne posluje sa AMD-om.

Nemojte očekivati ​​da ćete uskoro vidjeti na tržištu mobilni telefon napunjen RDNA. Oni se ne očekuju da dođu najranije do 2021. godine.

Izvor: Tom’s Hardware