Bahata i neoprezna vožnja kao trend

Juče se u Novom Pazaru dogodila nesreća, gdje hvala Bogu nije niko izgubio život, ali je žena teško povrijeđena, i što je najgore, bila je u drugom stanju.
Na socijalnim mrežama postoje tzv. influenceri koji omladinu na svašta navlače, pa i na ovo. Pokreću se razni izazovi, gdje se objavljuju video snimci, i to je postao toliki trend, da omladina ne bira sredstva i situacije samo radi prikupljanja lajkova i klikova.
Nije mi cilj da pišemo o teškim temama, ali nešto mora da se mijenja definitivno. Kako riješiti ovaj problem?

Malo pritvarati bahate vozace. U Crnoj Gori od prije samo par nedjelja i zatvorska kazna za voznju u alkoholisanjom stanju ILI prekoracenje brzine.

https://www.cdm.me/hronika/od-srijede-novi-zakon-o-bezbjednosti-saobracaja-zatvor-za-voznju-pod-dejstvom-alkohola-i-prekoracenje-brzine/

Ravnopravnije bi bilo i dati priliku ovim strastvenim vozacima da se oprobavaju na praznim avionskim pistama umjesto sto gaze pjesake.

1 Like

Momak 21 godinu iz Rožaja, izgubio je život prije par dana. Trkao se sa drugarima, preticao…
Nevjerovatna mi je činjenica da mnogi dobijaju i od roditelja podršku. Posebno očeva.

Taj problem ne možemo mi da rešimi već policija malo da počne da radi. Čini mi se kao da je počela, al’ samo što se alkohola tiče. Ovo ostalo ništa. Sad ne znam kad je počelo sa probnim vozačkim, mada i probne im ne treba davat’ dok se ne opamete!

Na žalost, dok se oni koji imaju ingerencije sjete da treba da urade nešto po tom pitanju, stradaće još mnogo ljudi. Zato narod mora da se digne više na noge. Za gluposti mogu da se okupljaju, a za ovo ne mogu… odnosno neće.

Najgore su “brude” kad dodju sa rentacar ili lizing autima pa pocnu bahacenje. Doduse i medju nama ima dosta takvih. A vecina njih su tatini i mamini sinovi. Slazem se da policija treba da reagira

2 Likes

Tužno je što nestaju životi, krivci se kazne minimalno ili nikako, a ljudi zaborave za čas i nastave sa svojim životima…

2 Likes

Ni semafori ne pomažu, ležeći policajci najbolje rade svoj posao :face_with_monocle:

1 Like

Ovi nasi policajci svi svakako lezeci​:joy::joy::joy:

"Pun si mi fora, ka’ Bijelo Polje semafora" :slight_smile:

2 Likes