Cijene liječenja u Turskoj

Izvorno objavljeno na: https://magazin.sandzak.com/2021/04/06/cijene-lijecenja-mogu-biti-znatno-nize-ukoliko-se-izbjegnu-komisionari/

Udruženje Bošnjaka u Istanbulu porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka “İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği” uputilo je otvoreno pismo svojim sunarodnjacima u kojem ih obavještava da cijene liječenja u Turskoj mogu biti znatno niže ukoliko se izbjegnu “komisionari” – trgovci koji prodaju tuđe usluge uz procenat svoje zarade.

1 Like

Puna su mi usta psovki i pun sam gnjeva prema ljudima koji se ugrađuju na liječenje. Kao da je zdravlje nafta.

Ali pouzdano znam da bolnice imaju direktnu odgovornost za ovakvo ponašanje lešinara. Ako bolnica stane ovome na kraj i uvede javni cjenovnik liječenja, onda neće biti problema. Ali im se ne isplati. Sama bolnica ima svoje agente, a agenti svoje agente i tako dalje. Što si dalje u lancu ishrane, to ti gore. A nas posmatraju kao da smo pasli travu.

Ja bih preporučio Udruženju Bošnjaka u Istanbulu porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka da preko naših institucija ojačaju svoje prisustvo i prekinu ovakvo i slično ponašanje. Teško da će se to desiti zbog neviđene sujete naših ljudi, ali na nama je da ne prestajemo da pokušavamo.

Mi fukare ne zaslužujemo ovakav tretman.

2 Likes

Doista ovo je lijepa vijest da ima ovo udruženje jer kada sam gledao one astronomske cifre mislio sam pa čovječe sta oni rade to tamo grade novi organ za pare koje traže? I eto ispostavilo se da iza toga stoje Agenti koji se ograđuju na ovaj nas pošten narod. I slažem se sa svim sto @sila kaže. Ovo je kriminal sto oni rade. Nadajmo se da će se u budućnosti stati ovome i iskorijeniti u potpunosti.

1 Like