Da li treba da vise vremena posvecujemo AV-u ili da se pozabavimo nasim predstavnicima?
Imamo par Bosnjackih lidera koji govore ispred svih nas.Ne kazem da ne govore nekad i sto treba a da govore dovoljno nisam siguran.Takodje ne vjerujem da je izvodljivo al nama treba jedan predstavnik na nas ovoliko,vjerujem da su toga svjesni svi,i da cemo jedino tako nesto dobiti i uraditi.Meni se ne svidja pozicija i napredak/nazadak Bosnjaka koji se nalaze U Srbiji i cija je Srbija maticna zemlja.Ne svidja mi se odnos,shvatanje i pojimanje Bosnjaka u ovoj drzavi od strane drugih naravno.Nismo shvaceni ozbiljno.
Ne govorim o trenutnoj situaciji nego u opste.
Zadovoljni mogu biti samo oni u prvim redovima iza svojih lidera jer oni “uberu kakav plod” a da li imaju u opste cilj,znaju li ga u opste ili je najveci uspjeh zaraditi stolicu za nekog clana iz porodice i radno mjesto.
Inace ne ucestvujem na ovom forumu ni u kakvim politickim raspravkama al sam zabrinut nekako za Bosnjake u ovoj drzavi,dal smo slijepi,dal nas je tako lako kupiti ili sta vec.
Moje misljenje je da nam treba jedan vodja,jedan lider.Lider kojem ce vjerovati svi Bosnjaci.
Da li to moze biti neko od ——>
Ili neko cetvrti.
Zasto ova tema?
Previse raspravki o AV-u a njemu sigurno nismo u prvom planu nit u bilo kakvim prioritetima.(Pa sta onda imamo od toga?)
Svaka individua moze raditi na sebi i tako doprinjeti ozbiljnijem shvatanju nas Bosnjaka u glavama drugih al na kraju opet samo par njih govore u ime svih nas.Da li smo uvijek zadovoljni i ponosi na ono sto izlazu i kazu,moze li to bolje,kako doprinjeti?
Mozda je ovo “vizionarski,sanjarski” ali ja vjerujem u nas i daleko vise nas vidim i zelim da nas vidim iznad ove situacije.