"Drugi nam zauzimaju mesta"

Dakle gledao sam maloprije prije oko više od pola sata (od vremena kada postavim post) obraćanje predsednika Srbije ljudima iz Dezeve i pod tim im “obećao” da će odredjenje stavke uraditi. Jedna od stavki koja je kazana predsedniku je govorila

Predsednice zeleli bi Opštinu Dezeva

Nemojte me pogrešno shvatiti, ja sam za slogu i međusobno poštovanje Sto me dovodi do pitanja zašto bi stanovnici naselja Dezece taku stvar kazali? Koliko ja znam grad Novi Pazar je multi-kulturalni grad gde žive povrh Bošnjaka i Srbi, Albanci itd. i u zadnje vrijeme barem (ali već i duže vreme) nisam uopšte primjetio neku nepravdu i loše ophođenje ostalih građana Pazara prema Srbima na Dezevi, zašto postoji ta pasivno-agresivna veza koja je dovela njih do tog razmišljanja. Nije samo to da je jedan čovek mislio pa da bude evo ovaj je u pogrešnom smjeru, nego zato sto su to riječi i većine koji su bili na skupu.
Sto me dovodi do još jednog pitanja?

Zašto bi se odvajali oni u posebnu opštinu pa sa tim se i stvara i grad, što znači da nesto im ne valja kada je totalno suprotno, da li je jednostavno sto bi kazali izvoljevanje ili nesto drugo?

Druga poenta kada su Predsednik i jedan od Popova(tačno koji ne znam pogledajte u prenosu) kaže(možda nije sve tačno u rec al poenta stoji)

Predsednice nama ljudi prodaju zemlje odavde i odlaze, "Dok drugi nam zauzimaju mesta" I moramo nesto uraditi za nas narod.

Insinuirajuci da kako jeste da Bošnjaci, Albanci i ostali kupuju zemlju koju građani naselja Dezeva prodaju iz nekog razloga i da im nije bas milo sto se to tako radi. Ja koliko znam da u Pazaru barem recimo neko proda plac veliki ili veliki stan u sred čaršije jer ide da živi trajno u Inostranstvu i kada dodje na odmor ima kod koga odsesti i taj je plac na prodaju ako ga kupi recimo Srbin iz Dezeve ili bilo ko njegov je, eh sad da li će se komšiji svidet novi komšija to je vec druga priča.

Sta vi mislite o ovome?

3 Likes

Može link do videa? :slight_smile:

Evo ga.

Nikad im zulum nije načinjen, ali opet im smetamo. Smeta im život u muslimanskom gradu, mi tražimo ponos u tome što je naš grad prijateljski i za većinski, a i za manjinski narod, ali za razliku od nas oni u prisustvu drugih vide samo problem.

Kupujmo nekretnine u Deževi, uskoro ćemo imati još jednu Sandžačku opštinu.

3 Likes

Bujrum čak i ako ovo tek vidim poslije 23 dana. I da bas tako. Mi hoćemo da ih tretiramo kao svoje sunarodnike koje poštujemo ali oni vide drugu sliku. Sta da kažem. Ništa što nije vec rečeno.