Državni univerzitet u NP zatvorio prostorije za obavljanje namaza!

Za ovo bi odlično bilo pokrenuti peticiju, zar ne? Ovo je već drugi slučaj diskriminacije muslimana u svom gradu, gdje su većina. Prvo slučaj sa djevojkom/ ženom koja je dobila otkaz zbog hidžaba, sad ovo… šte nije u redu sa ljudima?

2 Likes

Evo govorim kao neko ko studira tu video sam i ja zaista ne znam sta bih rekao. Izbačena su 2 izuzetna profesora(1 su vratili) dok drugog nisu. Haj to što se papreno placa da bi studirao(papreno za uslove Srbije) gde ide ovako ako si sam 200€ stan i računi, 50-100€ za hranu možda i više sve zavisi kako se hranis, 510€ godina ako nisi upao na Budžet, pa za jedan semestar oko 30-50€ za prijavu ispita i ostale stvari. Znaci svakog meseca treba samo tebi minimalac tako nekako oko 300€ mada jeftinije ako stanujes sa više njih ali to stvarno zavisi kakvi su ti cimeri/cimerke. Znaci trošak, nepravednost i ostale gluposti. Bez odavanja informacija ali oni tokom cijele školarine od 4 godine od svakog departmana imaju €€€€€ i to baš. A ima oko više od 5 Departmana. Savet završavaj fax i ako nemas biznis dobar spremi se uložiti veliku svotu €€ u svoj biznis samo da ga pokreneš što ti ne garantuje da ces uopšte i moći da uspeš, može to propasti i imaš posle samo deficit sredstava. A drugi izbor je Pasoš u ruke i imaš biraj zemlju u koju misliš da je bolje.

A koji je tvoj izbor @EnForce? :smile:

Videćemo šta bude :wink:

Zašto si za i zašto protiv? Lomiš se a? :smiley:

Uvijek će ostat neko ko iz bilo kog razloga neće pasoš u ruke i da ode. Vjerovatno bi Srbija najsrećnija bila da mi svi odemo po svijetu, ali moramo da naučimo da rješavamo probleme sami. Pročitah da su čak pisali peticiju negdje na peticije.nemampojma ali bezuspješno. Rektor im samo dao pola sata pauze za džumu.

1 Like

2 Likes

Kad se u jednom Novom Pazaru desava ovakva diskriminacija zamislite samo koliko su Bosnjaci u drugim gradovima Sandzaka diskriminisani na svakom mogucem polju.
Niko nam nije kriv,sami smo krivi za sve.

3 Likes

Znaš šta je najgore, čitam post i kaže “ograđujemo se od političkih stranki”. Pa brate kome ćeš onda da se obratiš? Ja da sam na mjestu studenata baš bih se obratila strankama da vidim ko će da se usudi da riješi problem.
S druge strane gledaš kako se može kad se radi aktivno, pa na primjer Elma Zukorlić uspije da izdejstvuje da se stručni ispit za bosanski jezik polaže u Pazaru umjesto u Beogradu. Treba da se obraćamo, svima koji nas predstavljaju.
A vjeruj mi ljudi su možda nekad svjesniji sebe u sredinama koje nisu bošnjačke, baš zato što su stalno izloženi diskriminaciji.

1 Like