Facebook-ove pametne naočare našle su svoja AR stakla

Facebook je obezbedio ekskluzivnu nabavku dispelja pametnih naočara, pogodivši dogovor sa microLED proizvođačem Plessey, koji bi doneo digitalna sočiva u nosivu tehnologiju. Posao sa kompanijom iz Ujedinjenog Kraljevstva je toliko važan, da bi se mogao okarakterisati kao prelomni trenutak u nosivoj tehnologiji proširene realnosti, što će se svakako pokazati u narednim godinama.

3 Likes

Zeleo bih dodati na sve ovo jeste da za sada MicroLED je izuzetno skup pa evo mozete pogledati najnovije Samsung 8K televizore. Cena jednog velikog TVa od 80 i nesto Incha je kao Audi A6 2018/19 koji je vozen <50,000km sto mu ispadne nekih 50-60,000€ mozda i vise samo za TV. Ko sto ovi kazase na Tom’s Guide “Costs arm and leg” sto znaci kosta ruku i nogu koliko je skupo . Ovo moguce da je neka varijacija ali MicroLED pa barem jos nekih 2-3 godine ne ocekujemo nikakve napretke u smislu cene. Sada MicroLED moze samo kupiti neko ko zaradjuje 500,000€ - 1,000,000+€(i navise) godisnje. Cak je nedostupno ni onome sto zaradjuje 200,000€ godisnje zato sto je ovo ogromna invensticija i sve zavisi od modela. Tako da nadajmo se da ce sto prije doci MicroLED i kod nas obicnih ljudi.

2 Likes

Ja se secam kada nas je samo par u odelenju imalo racunar jer nije bio pristupacan svima. Danas opet nemaju svi, ali imaju pametne telefone. Tako da… moze se desiti da naocare budu prevazidjene za mase kada budu dostupne. Verujem da ove naocare mogu imati vise upotrebe u policiji ili vojsci npr ili za neke posebne namene, nego nama obicnim smrtnicima.

Mada ko zna. Mozda i hoce za ove fejsokolicare i instarkomane :wink:

2 Likes