Feminizam i los edeb kod muske populacije

Feminizam kod zenskog roda, a los edeb kod muske populacije razara nase porodice. Jesmo li svjestni posljedica?!

3 Likes

Pa evo da ja dam na moje mišljenje. Feminizam koji je Islam dao ženi je veoma dobar i svaka žena ima pravo na njega ako pokušava da joj ospori njeno pravo, ali zapadnjački toksični feminizam je najgora stvar koja je zajedno vezana i sa mnogo stvari koje dolaze Iz Amerike, to jednostavno je zlostavljanje prava i izvrcanje prava da bi dobili nesto u svoju korist. Evo bas slušam ja jedan priča kaže žene se ljute i dižu bunu što su manje plaćene od njihovih muških kolega a manje rade npr one rade 7h, muške kolege 8h i posle se žale što ne budu plaćene isto koliko i njihove muške kolege. To fala Allahu kod nas U Sandzaku nisam primjetio da je neki veliki problem i evo moja majka koja radi državni posao radi koliko je propisano.

Onoliko i svi tako i ti, da se ulažeš nesto prekomjerno i da za to niko ti ga ne zna i ne plati to je moje razmišljanje na to.

Primer dobrog jeste da žena koja je lijepa zgodna pa pri tome i pametna i obrazovana što na koju bi se svaki muškarac okrenuo zna izabrati pravog partnera mada ima isto i dosta slučajeva što nisu takvi, ali prava zna da hoće da ima muškarca koji će komplementirati nju u izgledu i pameti i obrazovanju, ukratko kazano da su na istoj liniji da bude veoma mala razlika izmedju. To je ono budi ti kakav bi voleo žena da ti bude.

Porodice koje nemaju dobru osnovu nikad neće dugo trajati ili će eventualno u jednom trenutku nesto biti izmedju i gotovo će bit. Ako se žena udaje za muškarca samo zbog para ili drugog benifita i zao mi je stvarno kad vidim kakve lijepe i zgodne djevojke koje ja poznajem pa i koje ne poznajem i koje sam video i sa koje skoro svaki ako ne i svaki muškarac ne može odoleti a ne pogledati je udaju se za momke(ajde da kažemo ko referencu 24-28 god ili nekog sličnih godina njoj ) ili (devojka 22-23 uzme se za 35 god čoveka ili pa mozda i još starijeg ) koji nisu ni 10% lepote i pameti kao recimo ti koji si lijep plus obrazovan ali nisi boljeg finansijskog stanja nego taj drugi lik. Tada dolazi do toga da to muško koje nije bas u istom rangu ljepote kao devojka bude posesivno ljubomorno jer zna da svaki drugi lik može da je preotme koji samo je ako je lepši i sličnog finansijskog stanja. Sve što kažem može da bude obostrano ne samo zena i muškarac moze isto biti u istoj situaciji. Isto sta moze da bude jeste da taj lik ne može zadovoljiti neke ostale potrebe povrh novca npr intimne potrebe pa je žena uvek nezadovoljna i mrgud i to što je samo jedan mali primer , jer ima isto i toga dosta ne kažem da je presudno ali ga sigurno ima u vezi ona zna da je ona lijepo građena i bi volela to da zadovoljava neko koga ona misli da moze da zadovolji te potrebe to je samo jedna od manjih stavki kao što kazah. Takva žena na kraj kad iscuri zalihe tog lika ili je on ostavi radi druge žene posle kreću u bunu kada ne mogu drugog da nadju koji bi zadovoljio te njene kriterijume. Kreću u bunu kako su svi muškarci smeća, da nema vise dobrih na svetu da ovo ono svakakve nebuloze.

Mogu ja jos pričat al i ovo je previše :laughing:

3 Likes

Na samom početku odmah da kažem da ne znam šta mi je odvratnije, kad žena umisli da ima sva prava ovog svijeta (ne bih ja to nazvala feminizmom, feminizam je borba protiv negiranja stvarnih prava žena) ili kad muškarac umisli da je Bogom dan da samo lupi šakom od sto i bude slušan.
Na žalost, i mnogi islamski alimi su dugo vremena zloupotrebljavali i izvrtali svako pravo u svoju korist, zabranjivali ženama da se obrazuju i prenose znanje na druge, pa je zato Islam u svijetu i bio doživljavan kao religija koja ženu sputava i ograničava.
Hvala Bogu, posljednjih nekoliko decenija se to dosta popravilo. Međutim, sad se ide u jednu drugu krajnost, gdje žene misle da im je mnogo šta islamski opravdano, pa se onda razvode za najmanju sitnicu, pod izgovorom nasilja i zlostavljanja. Zapravo, vrlo često muškarci budu žrtve psihičkog uznemiravanja.
S druge strane, muškarci su počeli jedne drugi da obeshrabruju kad su žene u pitanju, pa uče jedni druge nekakvim trikovima kako da privuku djevojke, kako ženama ne treba priznati emocije, ne treba im pokazivati da vam je stalo, jer navodno one za takvima više trče. Tako se stvaraju jazovi, godine prolaze, i onda ti od 35 pribjegavaju ženidbi sa nekom od jedva 20 jer će nju lakše da obrađuju, a žene jedne drugima uništavaju sliku braka tako što se konstantno žale na svoje muževe, i ohrabruju ih da su samo novci i kuće važni…
Odoh predaleko i ja. Ali tema je neiscrpna.

3 Likes

Da vas Allah nagradi oboje na komentarima. Bukvalno se slazem sa svakom recju nazalost. Tema je dosta teska po meni… I mislim da cemo tek da osjetimo posljedice za nekih 20tak godine. Ali ono prave posljedice.

3 Likes

InshAllah i tebe takodje. Ma meni kad dodje inspiracija i kada imam nesto napisati u vezi društva a da ne pričamo o Tehnologiji tu mogu da pišem romane sta sve saznam i slično. Ali sve je tako. Dzaba sta da se radi dok se ne promenimo kao društvo ništa ne ide napred.

Feminizam je ono kad ti cura kupi cveće, plati piće i otprati te kući :rofl:

2 Likes

Mislim da su i muskarac i zena stvoreni za odredjene stvari. Ali tako i svaka osoba se razlikuje, jedna od druge, bez obzira na pol. Rodna ravnopravnost treba postojati, ali ne u svakoj porodici podjednako, ne u svakom poslovnom okruzenju podjednako. Svakom ono sto mu pripada, po zasluzi. A Allah najbolje zna :slight_smile: