Gašenje Cloud, Blogs, Connect, Divan, Edu i Peticije

S velikom tjeskobom u srcu, moram vam saopštiti da ćemo u narednih nekoliko mjeseci gasiti neke od in-house servisa (Sandžak Cloud, Sandžak Connect, Divan, Sandžak Blogs, i Sandžak Edu) koje smo podigli u cilju uvezivanja sandžačke i bošnjačke zajednice uopšte. Razlog za ovu odluku leži u nezainteresovanosti zajednice da učestvuje u održavanju, a i zbog niskog nivoa korištenja ovih servisa. Ova činjenica me je duboko razočarala poslije već nekoliko godina aktivnosti, s obzirom na sve napore koje sam uložio u razvoj ovih servisa.

Iako smo se nadali da će ovi servisi postati centralna tačka naše zajednice, shvatili smo da je interesovanje za njih postepeno opadalo, a da su naše aktivnosti bile izložene ravnodušnosti ili čak odbijanju od strane nekih. Ova situacija nas je ostavila osjećajem nemoći i očaja, jer smo bili posvećeni razvoju ovih servisa i uvijek smo vjerovali da će zajednica prepoznati vrijednost koju nude.

Unatoč svim našim naporima, čini se da zajednica nije u potpunosti cijenila naše napore i nije pokazala dovoljno zainteresiranosti za neke od ovih projekata. Ovaj osjećaj razočaranja i izgubljenosti samo se povećava kada shvatimo koliko ovaj gubitak znači za nas.

Uzimajući u obzir da su ovi servisi bili izvor zajedništva i interakcije, razumijemo koliko će gasenje biti teško za neke od vas. Ipak, moramo nastaviti dalje, te u skladu s tim, pomoći vam da prebacite svoje datoteke i sadržaje na druge platforme koje bi mogli koristiti, sa izuzetkom blogova koji će ostati ali nećemo dalje dopuštati registracije.

Iako se možda osjećam razočarano i neispunjeno, želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovim projektima i uložili vrijeme i trud kako bi stvorili ove servise i omogućili zajednici da ih koristi. Nadamo se da ćemo i dalje zajednički raditi na stvaranju novih i boljih servisa koji će nam omogućiti da ostanemo povezani i ujedinjeni kao zajednica.

mahsuz selam,
– sila

1 Like

Žao mi je što se osjećaš razočarano i neispunjeno. Mogu ti samo reći da sigurno svi sa kojim si sarađivo su doživljeli tvoj kapacitet i trud. Za ovo vrijeme koliko sam ja upoznat sa tvojim radom i misijom mogu ti samo dati veliku podršku i reći da si ti čovjek ispred vremena i bez degradiranja bilo koga mogu samo zaključiti iz dosadašnjeg da nisu svi sposobni ispratiti i shvatiti nekog kao što si ti.
:muscle:t2:

1 Like

Da meni je zao truda uloženog u izradi i nadam se da ste barem svi koji ste izradilo projekat uživali barem. Al, nejise kad ne ide nemos ga gurat uz brdo. Ja sam koristio Sandžak Connect i ne znam nesto je bio zaista ne-optimizovan za slabije uređaje (recimo moj sad već skoro 3 godine star Samsung A51 4G sa Exynos Processorom a da ne pričamo neki manje moćniji mobilni. je imao problema pokretati aplikaciju u 60fps tj tjecno. Stalno je aplikacija seckala i vukla se ka po patosu. Zaista ne bih voleo pričati neistinu cuo sam za sve ove i bio tu kad si ih objavio nama ovde ali zaista nešto nikad nije bilo koristiti jer ja pokušavam ljude prebaciti sa WhatsAppa na Signal jer zaista vrijedi se prebaciti.

A šta si ti učinio za zajednicu?

To je to. Sa žalošću vas obavještavam da ovi servisi su danas ugašeni.

mahsuz selam

1 Like

Alejkum Selam. Mada jeste jazuk što im nismo mogli nac upotrebu ali eto sve sa nekim hajirom. Definitivno ja ću pokušat ja neki način da raširi priču u ovom forumu malo da je življe.

1 Like

Zajedno sa izmijenjenim imenom teme, odlučili smo ugasiti i Peticije u narednih par nedjelja.