**Video je dostupan sa Bosanskim Titlovima tako da Bujrum svi mozete da gledate pa cak i ako ne razumijete Engleski ili ga veoma malo razumijete. Pa okoristite se i obnovite ili saznajte nesto novo **
Ovo zaista moram podeliti sa vama. Znaci ovaj Zurnalista je zaista veoma , ali veoma lijepo i koncizno objasnio samo neka od otkrica koje su Muslimani otkrili daleko prije nego sto to uce nasu djecu u skolama da je Galileo i ostali da su originalni kreatori stvari pomenutih u videu.
Ja vec nekoliko dana pregledavam njegove video-zapise i zurnalizam i zaista sam impresioniran njegovim nacinom prezentovanja od strane nekoga ko nije Musliman ko je ziveo dugo godina sa Muslimanima (neke od pomenutih braca iz Gaze,Palestine.
Takodje knjiga po imenu “The House of Wisdom - How did Arabs saved the Western Civilization” ili ti u prevodu “Kuca Znanja - Kako su Arapi sacuvali Zapadnu civilizaciju” . Nazalost ne znam da li postoji prevod knjige ali evo na dole linku mozete naci ovde knjigu i citati online.