Kalorijske vrednosti naših domaćih jela

Evo ovde bih voleo da mi neko napise kalorijske vrednosti naših domaćih jela zato sto bas sam krenuo gledati šta jedem zato sto hoću lijepo imati napisano u Fitness aplikaciji sta i kako, kako napredujem, sta treba poboljšati, sta treba izbaciti i sl. I naravno ostalim može pomoći takodje. Evo ja da započnem. Takodje ovde moze da ubaci bilo koje jelo sa koje je najviše jede kod nas u Sandzaku.

1 Like

Hljeba, sira i krompira, salate, sudžuka, paštete, pasulja, pite, viršli i ko zna još čega. Obrok za sto dinara. Još da se broje kalorije aii…

Ima dobra aplikacija zvala se “carbs & kals” ako se dobro sjećam. Ima i knjiga istog imena. Ima još nekih aplikacija tog tipa, ali čini mi se da je ova bila najbolja. Onako lijepo ti čak i prikaže na slici svaku hranu i otprilike koliko ima ugljenih hidrata i kalorija, po tri različite veličine porcije. Ne koristim je već godinama jer sad skoro sve znam na pamet od onoga što jedem koliko mi treba dnevno a da se ne gojim :wink:

1 Like

Ja se slazem sa @EnForce, imamo dosta nutricionista sad i u Sandzaku, pa ne bi bilo lose znati kalorijske vrijednosti nase tradicionalne hrane. Nije to samo zbog nas @sila, nego i zbog dosta stranaca koji mahsuz ili u prolazu posjete nase krajeve.
Od jela koja mislim da najvise konzumiramo kao narod mislim da su sarme, punjene paprike, pasulj, pite, mantije, maslenica/ obarusa/ masenica, kukuruza, kacamak, popara, cicvara…
Nego, sad kako nabrajam ova jela, skontah da ustvari i ne znam koje je nase bas sandzacko jelo, osim mantija?

1 Like