Evo ovde bih voleo da mi neko napise kalorijske vrednosti naših domaćih jela zato sto bas sam krenuo gledati šta jedem zato sto hoću lijepo imati napisano u Fitness aplikaciji sta i kako, kako napredujem, sta treba poboljšati, sta treba izbaciti i sl. I naravno ostalim može pomoći takodje. Evo ja da započnem. Takodje ovde moze da ubaci bilo koje jelo sa koje je najviše jede kod nas u Sandzaku.
Kalorijske vrednosti naših domaćih jela
Hljeba, sira i krompira, salate, sudžuka, paštete, pasulja, pite, viršli i ko zna još čega. Obrok za sto dinara. Još da se broje kalorije aii…
Ima dobra aplikacija zvala se “carbs & kals” ako se dobro sjećam. Ima i knjiga istog imena. Ima još nekih aplikacija tog tipa, ali čini mi se da je ova bila najbolja. Onako lijepo ti čak i prikaže na slici svaku hranu i otprilike koliko ima ugljenih hidrata i kalorija, po tri različite veličine porcije. Ne koristim je već godinama jer sad skoro sve znam na pamet od onoga što jedem koliko mi treba dnevno a da se ne gojim
Ja se slazem sa @EnForce, imamo dosta nutricionista sad i u Sandzaku, pa ne bi bilo lose znati kalorijske vrijednosti nase tradicionalne hrane. Nije to samo zbog nas @sila, nego i zbog dosta stranaca koji mahsuz ili u prolazu posjete nase krajeve.
Od jela koja mislim da najvise konzumiramo kao narod mislim da su sarme, punjene paprike, pasulj, pite, mantije, maslenica/ obarusa/ masenica, kukuruza, kacamak, popara, cicvara…
Nego, sad kako nabrajam ova jela, skontah da ustvari i ne znam koje je nase bas sandzacko jelo, osim mantija?