Kazna za nasilje, koliko je efektna?

Što mislite o ovome? Meni se čini da je ovo pomalo ekstremno.

3 Likes

Totalno je pogrešno kad roditelji ne daju djeci osnovne lekcije iz ponašanja, a onda kad ta djeca pređu neke granice onda ti isti roditelji posežu za ekstremnim mjerama, ne funkcioniše odgajanje tako. Postoje šanse i da ova specifična kazna nije bila previše ekstremna, ne znamo koliko roditelj zna.

2 Likes

Evo cijela vijest. Meni se ne dopada uopste, i otac i kcerka ispadaju bolesni.

2 Likes

Ako on ima starateljstvo nad njom, trebao je sebi da obrije glavu zbog njenog ponašanja. Djeca su ogledalo roditelja, i ova mala je morala negdje to da vidi. Mada i loše društvo zna da doprinese, ali roditelji i na to moraju da reaguju. Ja sam i sama roditelj, pa se bojim i da kritikujem previše. Što bi rekli stari, ne našlo.

1 Like

Ovaj video mi je bio baš brutalan prije neki dan. Kako vama zvuči?

Eh sad da dam ja moje mišljenje na ovo. (Video sam gledao u Browseru ne pada mi na pamet skidat Tiktok) Ja mislim da je on kazao bas dosta dobrih stvari i ima stvarno validnih poenti, ali tu treba opet imat malo uticaja recimo danas gledam kako dijete koje je imalo 5-7 godina i kada su ga pitali odrednjena pitanja odg je iskreno i pravo, eh sada to dijete 5-7 godina kasnije i tačno je otišlo u pogrešan pravac zato što ili su ga roditelji veoma loše vaspitali ili ga uopšte nisu vaspitali kroz odrastanje tj nisu nastavili ga dobrom učiti nego izgleda su ga pustili ka kravu na livadu da landara i radi po svojem šta hoće, pa čak je i krava mnogo pametnija od dosta Insana.

Pustite svoju decu oni možda ne žele raditi za tu neku siguricu što vi ste umislio ako i dako se ovo možda desi.

Ne znam dal sam pogodio u svaku reč isto ali ima mnogo istine u ovome jer ja lično mislim evo da uzmem primjer sebe. Ako ja počnem ovde da radim u Pazaru i recimo držim privatan biznis + radim na državnom poslu I lijepo zaradjujem tj zadovoljan sam kako mi napreduju finansije i trudim se da idu još više onda Da treba se držati toga jer tu samo veći finansijski profit ću imati od privatnog biznisa jer riječ unapređenje ne postoji u rečniku Pazara što se tiče poslova sa fakultetima recimo ja iz ličnog iskustva znam da u Bolnici je jedna plata koja se marginalno povećava na nekoliko godina ali to je zaista za smeh kako je to mizerno povećanje plate na nekoliko godina i da neko ko radi 30 godina tamo već ima čak GORU platu nego što je imao u Jugoslaviji. Eto opet da se vratim primjer mene ja recimo da se zaposlim u Bolnici ja ako ne razradim biznis lijepo pored ogromne konkurencije koja postoji ja ću ostati da radim za nekih 450-500€ na neko niti sam slabijeg finansijskog stanja a niti sam boljeg finansijskih stanja znači tu sam u neki “medjuprostor” nazovimo ga tako I da mi tako godine teče. Ne naravno. Ja dajem savet ako neko ima sličnu situaciju kao u navedenom primjeru i ne bude bio zadovoljan sa realnom platom koju treba biti plaćen/a sa ili bez biznisa, iskren savet prije toga lijepo razmisliti podeliti prednosti i mane i sve što slijedi to, usavrisiti se u inostranoj zemlji i tamo pokušati pronaći posao i pokušati zasnovati život kakav ste imali u planu pa proceniti, jer doista sa ovakvom državom gde je sve ostalo drugo bitnije od stvari koje trebaju poboljšati kvalitet života svakog građanina.

Brate ti si promašio temu.

Ja mislim da svaki roditelj nije savršen, a isto tako mislim da nije ni svako dijete isto niti se može istim vaspitnim mjerama povesti na pravi put. Roditelji su primjer i vjerovatno će i ova curica tako postupati sa svojom djecom. Kao što reče sagovornik, mi ne znamo šta se stvarno desilo. A sve i da znamo, mislim da novine napumpavaju i izvrću vijesti i mi zaista ne znamo šta je stvarno uslijedilo. Nije lako ljudima sa kancerom, pogotovo u toku terapije.