Kina sankcionisala 2 važne figure iz Američke vlade zbog osudjivanja Kine zbog Uyghura

Prijevod

  1. Eh nismo davno, sad bas sedim I čitam i pratim ovu situaciju kako se odvija i mogu reci ovako prvo da krenemo od ovoga, Amerika nije cista zemlja i ovo rade pojedinci i dobro je sto rade al Allah jedini zna sta je tacno uza ovoga, izuzetno je lijepo kao sto kaza sto se bore da se pitanje ugnjetavanje Ujgur Muslimana resi , ALI i to ovo ali je pod velikim pitanjenm da nije nesto iza toga, Kina je u ratu Ekonomija tj. trgovinskom ratu preciznije zbog znatih stvari to znamo svi ako neko ne zna neka malo pretrazi net al mora malo da ukljuci mozak jer moguce je da pisu jedan za ovog jedan za onog i sl. Dobro to sad necu ovde objasnjavat , nego gledajuci kroz tekst moze se primetiti da Kina konstano negira da to nisu kampovi mucenja vec edukacioni kampovi koji sluze “da bi se iskorenio ekstremizam” a ja nmg se sada setit materijala kako se zove koje sam gledao koje pricaju istinu i koji pokazuju da bukvalno da ekstremizam se javi u jednocifrenoj brojci tj veoma veoma veoma retko desava u Xinjiang teritoriji prije 2016 kada je Kina pocela ove kampove, i da prije 2016 to je bila mirna regija kao i svaka druga kao kod nas ono kupovalo se, prodavalo, trgovina i sl. normalan zivot uopste. Nejise, boreci se za prava Ujgura Predsedavajuća i potpredsednik , Gayle Manchin i Tony Perkins dobili su zabranu rada sa Kineskim vlastima i Kineskim poslovima i biznisima od strane KPK(CCP) a takodje i Kanadski Michael Chong je isto zabranjen poslovati sa Kinom i jos to dodao da mu je ovo ka pohvalnica i znacka casti i hrabrosti. Mozete sve procitati (Ostavio sam vam link gde imate prevod cijelog teksta)

  2. Gledajuci jedan video vezan oko tehnologije napretka u Semikondukterom polju i proizvodjacima mikro procesora na svetu postoje sada samo 2 kompanije koje to rade a to su Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) i Samsung Electronics tj. Samsungov podružnica(subsidairy), dok ostali poput Global Foundaries (kompanija iz Santa Klare , Amerika pokrenuta od strane AMDa) ali je sada pod vlasnistvom kompanije Advanced Technology Investment Company iz Emirata se povukla iz daljih procesa proizvodnje najnovijih 7nm chipseta do odredjenog vrijemena zbog finansijskih nemogucnosti, a tu dolazi i Kineski Semikondutor SMIC koji je totalno se mako sa 7nm jer je KRAO Intelektualnu Svojinu ostalih firmi sto u ovom momentu ne treba nas cudit da oni samo sto znaju jeste da kradu i nista vise. Video o kome sam pricao.

  3. Kineski hakeri targetirali Ujgure van Kine preko Facebooka ali Facebook je odgovorio i sprijecio to. Samo procitajte. Zaista jedan ogromni haos.

Sta mislite vi o ovome do sada?

1 Like

Lično mislim da mi treba da se okrenemo sebi i da počnemo rješavati naše probleme. Nikako zapostaviti muslimane svijeta i ne zaboraviti ih u dovama, ali dok ne počistimo svoju avliju nemamo nikakve fajde filozofirati o stanju muslimana hiljadama kilometara daleko…

Da da to se slazem ali ovde ne ide nikud. Mi hocemo saradnju , manji deo Srba hoce saradnju ali vecina je Nacionlisti i oni samo teraju svoje bez ikog da slusaju. Sve dok se budemo okrecali u krug nema nekog napredka. Ovo je vise bilo ko neki stimulans ili secanje da imamo i to ako u nekom slucaju mozemo pomoci.

Ovo što sam rekao nema veze ni sa kim drugim osim sa nama samima… Mi moramo sami sebe da popravimo…

1 Like