Komsijski odnosi(*Komsiluk*)

i

“Ideju sam dobio još davne 1972. godine. Gledamo zemlje širom sveta koje se bore da po svaku cenu prošire teritoriju. U ovom slučaju Norveška je spremna da da mali deo svoje zemlje i da ništa ne traži zauzvrat”, rekao je Bjorn Geirr Harsson, norveški geofizičar.

Ova ideja se veoma dopala građanima Norveške, ostalo je samo da političari donesu odluku i regulišu pravne začkoljice.

Norveškom premijeru se veoma dopala predložena ideja. Kako je objasnio na ovaj način dve zemlje su pokazale koliko znače jedna drugoj.

Komsije za primer.

Vjest iz 2017 godine, zaista neverovatna i vjerujem istinita.

Navedite pozitivne ili negativne primere iz svog sokaka,ulice,avlije,komsijskih drzava… :slightly_smiling_face: Ima svega garant :grinning::v::dove: Ako je svima sa svake strane sve u komsiluku u redu,prokomentarisite ovaj Skandinavijski odnos :blush:

4 Likes

Da ovo je zaista tačna informacija. Norveška je poklonila deo koji je pripadao Finskoj tokom ratova ali Norveška ga je zauzela i držala, sada su se veoma sprijateljili Finska I Norveška i oni su odlučili da im nazad vrate tj. Poklone njihov deo oduzet ratom. Zaista lijepo kod nas prijeko te gleda ako se boris za nesto i izboris se i uspeš on te gleda ka da si mu komplet i mrtvu i živu familiju popsovo i da može srušio bi te samo da te ne vidi srećnog i uspešnog. Šta da kažem ljudi ljubomorni

3 Likes

E mi smo odličan primjer kako ne treba da se radi. Što na državnim nivoima, što na običnom komšijskom/ bratskom nivou. Oko parčeta zemlje ili pomjerene međe, brat na brata digne ruku. Ali nismo mi na Balkanu izuzetak neki, u svijetu je nažalost mnogo više negativnih primjera.

2 Likes