Loše navike koje štete vašem računaru

Ništa ne traje večno – posebno tehnologija – ali računar vam može izdržati nekoliko godina duže ako se dobro ponašate prema njemu.

4 Likes

Takodje za PC mnogo je važno prilikom izbora kucista ali može se i naknadno uzeti za vec sklopljeni računar, uzeti neko sa više protoka tj dizajnirano sa više Mesh materijala poput ovog dole navedenog. Kućište ovo (Cooler Master H500) i slična njemu kucista omogućava veći protok vazduha a i veoma je tiho za Airflow fokusirano kućište. Takodje je mnogo bitno da je pojednaka doza pozitivne i negativne energije i vazduha ulazi tj. da se napravi balans izmedju ulaza vazduha u kuciste i izlaza vazduha iz kucista kako bi hladili komponente. Kucista poput ovog imaju već dobre intake(uvlačenje) Kuler tako da je i nazad dobar i sta je preporuka za ovo jeste dodati još 2 na gornjem da budu outtake(izbacivanje/izvlačenje) tako da bude gore 2 i 1 nazad koji će izbaciti topao vazduh u sredinu a čist i hladan vazduh će ubaciti putem prednjih kulera.

Preporučljivo je i takodje da se Kućište čisti na svakih 6 meseci, eventualno jednom godišnje. Sve zavisi od kucista i rada.

1 Like