Moj prvi atlas Srbije bez gradova Sandžaka?

Upravo saznajem da je Publik praktikum izdao Moj prvi atlas Srbije, u kojem nema gradova Sandžaka. Dakle ni Novog Pazara, ni Sjenice, Tutina, Priboja, Prijepolja…? Kako reagovati na ovakvo nešto?

2 Likes

Bas sam hteo sada da postavim kao da mi čitaš misli :grin:. Ovo je čisto nacionalnisticki nastrojeno I deluziono nastrojeno ponašanje.

Nacionalistički jer bukvalno se pretvaraju da nema cijelog Sandžaka dok vidim neka zagovara ko ima ima, malo sutra ima. U njihovim slikama na Instagramu nema a ima u Atlasu koji se kupuje u neku od Džamija. Ovo je odraz stanja Srbije.

Deluziono jer bukvalno svrstavaju teritorije Republike Kosovo u svoje. Ovo je prilično standardno ponašanje nacionalista. Jednostavno više ne znamo kako da se borimo sa ovim 🤷

2 Likes

Znamo znamo nego smo lijeni :slight_smile:

1 Like

Naš najveći problem je što čekamo sve da neko drugi prvi krene pa ćemo mi za njim. A nije nemoguće, evo upravo pročitah ovu vijest o vraćanju Hadži Hasanove džamije u Pljevljima. Dakle, može se, samo treba pokrenut inicijativu. Postoji li negdje mjesto gdje može da se pokrene neka peticija protiv ovoga?

1 Like