Upravo saznajem da je Publik praktikum izdao Moj prvi atlas Srbije, u kojem nema gradova Sandžaka. Dakle ni Novog Pazara, ni Sjenice, Tutina, Priboja, Prijepolja…? Kako reagovati na ovakvo nešto?
Moj prvi atlas Srbije bez gradova Sandžaka?
Bas sam hteo sada da postavim kao da mi čitaš misli . Ovo je čisto nacionalnisticki nastrojeno I deluziono nastrojeno ponašanje.
Nacionalistički jer bukvalno se pretvaraju da nema cijelog Sandžaka dok vidim neka zagovara ko ima ima, malo sutra ima. U njihovim slikama na Instagramu nema a ima u Atlasu koji se kupuje u neku od Džamija. Ovo je odraz stanja Srbije.
Deluziono jer bukvalno svrstavaju teritorije Republike Kosovo u svoje. Ovo je prilično standardno ponašanje nacionalista. Jednostavno više ne znamo kako da se borimo sa ovim 🤷
Znamo znamo nego smo lijeni
Naš najveći problem je što čekamo sve da neko drugi prvi krene pa ćemo mi za njim. A nije nemoguće, evo upravo pročitah ovu vijest o vraćanju Hadži Hasanove džamije u Pljevljima. Dakle, može se, samo treba pokrenut inicijativu. Postoji li negdje mjesto gdje može da se pokrene neka peticija protiv ovoga?