Naša Zlatna Kapija

Izvorno objavljeno na: https://magazin.sandzak.com/2021/07/05/nasa-zlatna-kapija/

Naša Zlatna Kapija ima veze sa nama i na nama je da je otvorimo, jer ta zlatna kapija spaja sve nas koji imamo itekakvih veza jedni sa drugima, tako da trubaduri koji obitavaju duž toka reke Lim neka duvaju u instrument niz rečni sliv, a Prijepoljcima ostavite da živite u jednoj harmoniji kao i do sada.

1 Like

Jako zanimljiv tekst.
Nisam siguran koliko ste upuceni ali tekst iznad vam moze priblizno docarati jednu situaciju iz Prijepolja.
Most se rekonstruisao vise od 3 godine.
Poenta i ono sto je meni najbitnije u ovoj prici jeste da most koji je imao vec svoje ime “Fatihov” most u Sarampovu nalazi se u raspravci na drustvenim mrezama izmedju malog broja Bosnjaka kojima je poznato da taj se most tako zove prema coveku koji ga je i izgradio i velikog broja isto Bosnjaka i Pravoslavaca koji tvrde da je to propaganda koja sluzi za rasipanje mrznje medju Prijepoljskim stanovnicima.
Elem most se zaista zove Fatihov most ali ova druga priklonjena grupa je toliko asimilirana i spremna na sve radi egzistencijalnog opstanka i drugih gluposti da lagano prihvata dezinformacije tipa da se radi o jednom imperatoru koje je zapalio manastir Milesevu i mozete zamisliti kakve jos stvari da ne navodim,naveo sam najbitniju za grupaciju 2.
Cinjenjica da ovaj most se od svog postanka zove Fatihov most ali dezinformisana i neinformisana grupacija dva ovu pomenutu raspravku dozivljava kao nametanje od strane Bosnjaka grupe jedan da “islamizuju” most.
Cinjenica da je u rekonstrukciji pronadjen kamen “Fatihove zaduzbine”.
Isti nije vracen i nije dozvoljeno da stoji kamen sa plocom i natpisom.

Nadam se da sam vam prostim jezikom priblizio situaciju.

1 Like

Naravno da se napravio problem, čim je most Fatihov, a ne Filipov. Male priče poput ove su dovoljan pokazatelj stanja, samo što bi mnogi da radije žive bajke koje su sami izmislili.

1 Like