Naše priče - PRAVDA

Napisite mi misljenje o samom video ali posebno o Muratu Omerovicu o njegovom komentaru. Hvalla unapred

2 Likes

Ne znam na koji tačno dio Muratovićeve izjave misliš? Ali čovjek jeste poprilično u pravu. Tačno je da svuda postoji “mafija” kako on kaže, koja nađe put do svih, pa i do policije, ljekara, profesora… Gledali smo mnogo filmova na ovu temu, gdje se ubistva skrivaju, prebacuju na nevine. I slažem se sa njegovom izjavom da našoj omladini treba fabrika, odnosno radnih mjesta gdje bi mogli pošteno da zarađuju. Nije da nam ne trebaju džamije, ali kad neko crkava od gladi, džamija mu nije prioritet.
Da li i kako može da se promijeni situacija - vjerujem da može. Ali uz mnoooooooooogo truda, upornosti. Od ćutanja i čekanja da sve neko drugi riješi, nema fajde. Imaš li ti @Faris neku ideju kako bi mogla situacija da se mijenja?

Da imam ideju verovatno bi je ponudio krez neku politicku ideologiju. Sala na stranu.
Nisam ja od onih koji uvek okrive nekog drugog da bi opravdao sebe to ne radim. Ali ja sam naj iskrenije ubedjen da nas razvoj sprecavaju vlast iz Beograda nasa neka bolja vremena iskljucivo ce doci kada se dve stvari dese sad nemogu da procenim u kojem ce pravcu to ići prva solucija kada se cela Srbija bude razvila pa mi da dobijemo neki minimalac kao sto je bio slucaj u Jugoslaviju cela jugoslavija kad se izgradila i razvila tek je onda Sandzak elem druga solucija je da se izborimo za autonomiju i da od svog sobstvenog poreza razvijamo same sebe. Ja tvrdo verujem da mi mnogo vise uplacujemo poreza u budzet Srbije nego sto nam se vraca kroz neke projekte.

3 Likes

Verujem da se salis. Nikakva politicka struja ovo ne moze da resi. Ni jedna politicka stranka ne moze da utice na svest i savest svih ucesnika u ovom pa i drugim dogadjajima kao NAROD.

Dakle mislim da o ovome treba da se govori, da se ne zaboravi. Mislim da bi najbolja ideja bila da se oslikavaju murali i grandiozni grafiti od Tutina do Uzica sa likovima zrtava i porukama da se ovi slucajevi ne zaborave. Pa kad ti policajci i sudije i tuzioci i ubice prolaze tuda da IM BUDE IZNAD GLAVE i da im se utice na svest da NIKAD VISE NE ZASPU DOK NE RESE OVE SLUCAJEVE. Evo ja cu prvi da doniram pare za farbu.

1 Like