Nemačka ukida sve epidemiološke mere?

Nemačka ukida sve epidemiološke mere 20. marta BERLIN – Nemačka planira da obeleži „Dan slobode” 20. marta, kada bi sve epidemiološke mere trebalo da „padaju”, piše dnevnik Bild.
List je objavio da su pokrajinski geodeti izradili nacrt odluke kojom se predviđa ublažavanje mera u tri koraka. Jedan je da se olabave mere privatne proslave. Prisustvo je trenutno ograničeno na najviše deset ljudi. U planu je i ukidanje kontrole statusa vakcina koje ulaze u prodavnice. Ograničenja u restoranima i hotelima ukidaju se od 4. marta, sa planovima za otvaranje noćnih klubova. „3G“ pravilo stupiće na snagu u restoranima i hotelima, dozvoljavajući nevakcinisanim ljudima da dođu u kafiće ako su testovi negativni. U diskotekama i noćnim klubovima pristup će imati osobe koje su vakcinisane i izlečene aktuelnim negativnim testom ili buster dozom.

Pored toga, veliki događaji, kao što su fudbalske utakmice, biće otvorene po pravilima „2G“ ili „2G plus“.

Najnovije protivepidemijske mere “sleteće” 20. marta, kada će biti ukinute sve mere koje ograničavaju građanske slobode. Ipak, ostaje obaveza nošenja maske.

2 Likes

Ja taman danas primio 2 dozu i oni me ovako izrade hahah. Salim se ali lijepo samo da ne bude nekih daljih problema i biće super.

1 Like

Kako je prošao ovaj peti talas, tako su maltene svi preležali koronu. Ko je preživio pričaće. Zasigurno je vakcinacija doprinjela smanjenju stope smrtnosti i bolnice više nisu prebukirane kao u početku. Ovo je bilo očekivano, mada svi znamo da smo to očekivali mnogo prije. Pa bilo je i vrijeme :slight_smile:

2 Likes

Pa, kako gledah i Bill Gates je nešto pričao o tome, kako nije uspeo da natera ljude da prime svi vakcinu i da je projekat propao.

Projekat za šta?

1 Like

Verujes mi ni ja ne znam nisu ništa pominjali nešto da ja čujem. Verovatno neke bezvezne glasine. Haj mu ga znadi.

Bill Gates je investirao stotine miliona dolara u saradnji sa WHO (Svjetskom zdravstvenom organizacijom) da se što brže proizvedu vakcine i distribuiraju svijetu tako da svako bude vakcinisan i zaštićen. Eto, to je propalo.

1 Like

Propala cela priča otkad je Putin napao Ukrajnu. Za dan sa 7 hiljada zaraženih spustio se na 500 :smiley:

2 Likes