Nepoštovanje zakona zbog nerukovanja

Evo ja cu prvo svoje mišljenje o ovome doneti. Za dvije stvari. Vijest i komentar Admina subredita ili nekog vaznog posto je ovo crveno markirano na ovu stavku. Posle toga će biti dole stavke.

1 stavka.
Moje misljenje o ovome je da čovijek je postupio po islamskom zakonu o ne rukovanju sa ostalim ženama što ja maximum poštujem kao brat u Islamu, ali gledajući na to da je čovjek u hrišćanskoj drzavi gde imaju razumevanja za Muslimane dosta dovoljno jer je 10-12% stanovništva Nemacke Islamske vjeroispovijesti zato sto su to mjesavina Arapa, Turaka, naših ljudi, i ostalih muslimana iz drugih muslimanskih ili ne muslimanskih država kao mi iz Srbije što (sto smo rođeni u ne muslimansku drzavu) moras i ti neka njihova pravila prihvatiti jer i ako ne prave oni razliku u nekim slucajevima opet si ti tu dosljak i sutra kad ti se rodi dijete ono ce biti daleko vise postovano jer je rodjeno u Republici Nemacka i on se klasifikuje kao Nemac kao i svaki drugi nema veze sto je sin od nekog dosljaka iz Sandzaka ili Srbije ili Bosne ili bilo koje druge drzave. Ono ako ces vec zivjeti u drugoj drzavi pokusavaj se barem nekih minimalnih pravila pridrzavati jer ti vise zavisih od njih nego oni od tebe mada medjusobno je zahtevano ali zna se strana koja vise vodi kontrolu, sta sam naucio od svih ljudi sa prostora Balkana i uopste Muslimana da su oni dosta fer ali ima neki limit kod njih kao i kod svih ostalih ne muslimanskih drzava, isto se aplikuje i na obrnuto ili suportno oni sutra mogu da kazu ti se zaposlis na neki ugledan posao ne mislim Fizicki posao kao baustela i sl. nego posao sa Fakultetom i uopste intelektualnim znanjem koje se stice skolovanjem, i kazu aha ovaj nece da postuje pravila on je dosljak izbacicemo njega nacicemo nego ili sto hoce da postuje pravila i prema tebi i ti prema njima ili eventualno nekog Nemca(mada ovo tesko iz price mnogih sto je vecinom tacno).

PRVA STAVKA (VIJEST)

Muškarcu je uskraceno njemačko državljanstvo zbog odbijanja rukovanja sa ženom

Prijevod prve slike

Muskarac je odradio njemački test naturalizacije, ali je odbio da se rukuje sa službenicom koja je predala njegovo državljanstvo. Uprkos tvrdnjama da se neće rukovati ni sa muškarcima, njegovo državljanstvo je odbijeno. Njemački sud presudio je u petak da musliman koji nije htio stisnuti ruku ženi ne smije dobiti njemačko državljanstvo.

Prijevod druge slike

Četrdesetogodišnji libanski doktor, koji je u Njemačku došao 2002. godine, rekao je da odbija da se rukuje ženama iz vjerskih razloga. Upravni sud u Baden-Württembergu (VGH) presudio je da je netko tko odbija rukovanje zbog “fundamentalističke koncepcije kulture i vrijednosti”, jer žene vide kao “opasnost od seksualnih iskušenja”, odbacio "integraciju u njemačke životne uvjete. "

"Obećanje svojoj supruzi"

Liječnik je studirao medicinu u Njemačkoj i sada radi kao stariji ljekar u klinici. Zahtjev za državljanstvo podnio je putem naturalizacije 2012. godine, za što je potpisao deklaraciju lojalnosti njemačkom ustavu i protiv ekstremizma. Položio je test za naturalizaciju sa najboljim mogućim rezultatom.

DRUGA STAVKA(KOMENTAR)

Prevod naslova je isti

Komentar admina ili nekog vaznog za ovaj subredit.

Prijevod slike

Ispod ovoga ce biti taj zakon ili ta presuda na slici pa pogledajte. Ja prema ovom njegovom komentaru ne mogu mnogo zakljuciti sta on pokusava kazati.

Nije “samo” odbijanje rukovanja, prema presudi, također je izbjegao jasne odgovore na pitanja kako gleda na tjelesnu kaznu za nevjeru u braku ili amputaciju zbog krađe. Umjesto toga, samo je izjavio da je “Bog milostiv” i da “ne živi u zemlji u kojoj to postoji”. Na pitanje treba li šerijatski zakon uvesti u Njemačku, odgovorio je da će njemački narod morati odlučiti hoće li to učiniti. Kada su ga obavijestili da su osnovni dijelovi šerijatskog, porodičnog i bračnog zakona podložni Suri 4,34 (Muškarci su staratelji žena. Pravedne žene su poslušne "[skraćeno], a samim tim i nespojivo s osnovnim načelima njemačkog ustavnog poretka, izbjegao je jasan odgovor izjavom da su “pred Bogom muškarci i žene jednaki”. Na pitanje kako on vidi da je prema islamskom kanonu prorok Mohammed sklopio brak sa devetogodišnjom djevojčicom, odgovorio je da su "u nekim zemljama djevojke više zreo nego, na primjer, u Norveškoj “. Dakle, presuda nije bila” samo "zbog rukovanja, već sveukupni zaključak da je imao stavove neprijateljske prema njemačkom slobodnom i demokratskom ustavnom poretku i da stoga nije mogao postati građanin.,

Presuda ili taj zakon “judgement” koji je zadesio ovaj slucaj ovo je na Nemackom.

Evo Ovde ako hocete da procitate prijevod na Bosanskom.

Kakva su vasa misljenja?

1 Like

Teška tema. Ja ne mogu da povjerujem da je samo zbog nerukovanja nije dobio državljanstvo. Mora da je bio nešto zadrt. Islam ne smije da bude prikazan u takvom svjetlu, ma šta ko mislio.

3 Likes

Neće više ni Njemci da tolerišu kao prije. Postali su rigorozniji sigurno.
S druge strane, razumijem njega da ima neke svoje principe, ali ne mogu da shvatim da provedeš godine pokušavajući da dobiješ državljanstvo i na kraju zbog rukovanja budeš odbijen. Isto treba i bit svjestan da oni sve prate, socijalne mreže pogotovo, tako da može svašta da bude iza ove priče, Allah najbolje zna.

2 Likes

Pa da ono kada se za nešto toliko mučiš i zeznes ga za jedno to pa bolje ti je ako ti je to pretnja uradi to do kraja kako si započeo možda će on smatrat to širkom ili grijehom ali bolje i to uraditi nego nesto mnogo gore, ipak na kraju ne postoji insan bez grijeha, zna se ko se samo bez grijehova i mana.

2 Likes

Baš tako. Mogao je više hajra da napravi da je ostao tu, pa da Islam promovišw kroz nauku. Ovako je ostao ubilježen kao osoba koja i pored tolikog znanja ima skučen pogled na svijet.

2 Likes