Nivoi povjerenja na forumu Cafe Sandžak

Iako je već nekima poznato da na forumu postoje nivoi povjerenja učesnika, od danas smo uveli avatarčiće koji ih označavaju a nalaze se uz profilnu sliku.

Nivo povjerenja se takođe može istaknuti odlaskom u “Postavke”, i pod stavkom “Naslov” postaviti svoj nivo ispod svojeg nick-a (tekstualni oblik).

Novi korisnici nemaju avatarčić. Inače ako ste primjetili, novim korisnicima nick nije baš sasvim crn, već malo sivkastiji od drugih korisnika. Da bi se razlikovali.

Svim korisnicima do trećeg nivoa se po automatizmu uvećava nivo povjerenja. Ovo zavisi od ukupnog angažmana i doprinosa na forumu. Ako vas interesuje kako to funkcioniše, mogu potrošiti neko vrijeme da objasnim kako to radi.

Četvrti nivo je nivo moderatora, ovdje na forumu Vođa. A Moderator je u tradicionalnom smislu Supermoderator (ima sivo-bijeli štit do nick-a). Vođa foruma Cafe Sandžak je član koji se istakao svojim doprinosom na Forumu, i time zasluženo dobio urednička ovlašćenja od strane administratora foruma.

Ako imate neke primjedbe ili sugestije (primamo i pohvale :sunglasses:), slobodno u nastavku teme predložite, pa da eventualno raspravimo na tu temu.

Nadam se da će vam se svidjeti ova novina na forumu.

– sila

7 Likes

Ma ovo ti je mahsus lijepo urađeno. A i lijepo izgleda do imena :wink:

5 Likes

Moram se potrduit malo više, sviđa mi se ovaj zlatni ljiljan🤪.
@EnForce bravo za tebe, ti Boga mi već vođa. Ima li negde pravilnik kako da postanem vođa :rofl:?

3 Likes

Hvala hvala to se moraš obratit @sila kako i sta al ugl Moderatori(Vođa) je neko uzoran koji zna šta i kako stoji i pravedan je.

2 Likes

Malo više angažmana i @sistemaga će ga dodijeliti sam :slight_smile:

Nema, mada takve stvari će biti očigledne, ali ostaje na administratorskom diskrecionom pravu. Obično kada član foruma dostigne stabilan nivo povjerenja 3, onda možemo da razmišljamo o tome.

Recimo @EnForce je zaslužio nivo moderatora zato što ne samo da je ostao lojalan forumu, već i svojim angažmanom oko tehničkih grešaka koje smo imali u početku i ukazivao nam na neke probleme i eventualna poboljšanja. Isto tako, mada ga nijesam razumio ispočetka, je prvi predložio i ove avatare. Sa ovakvim drugarima, forum će da opstane.

3 Likes

Kratkim pregledom sam uvidio da je kalibracija za nivo 3. malo poremećena s obzirom na trenutni volumen pa ćemo ispraviti to uskoro da znate :slight_smile:

1 Like

Nema te, treba češće da dolaziš :joy: da ne pričam sama ovdje. Dovedi i drugarica slobodni, neće se ovi momci ljutit. Vjerujem da ćeš tako odmah postat vođa :joy::purple_heart:

3 Likes

Mislim meni je ovo veoma dobro ko neki hobi, ka sto ljudi svaki dan prelistaju novine ja listam Caffe Sandzak vise puta na dan eto da nema nekakvih problema ili diskusija. :smile: A za ove bedzeve to nista samo kazao da malo urednije bude.

3 Likes

Potrudiću se :wink: hvala na sugestijama

2 Likes

Suma-sumarum meni se sve svidja kao sto sam i jednom izlozio.
A poseban je osjecaj nositi zlatni ljiljan,zaista imam osjecaj zasluge :blush::grinning:

5 Likes

Odradjeno profesionalno, sa ukusom. Nema šta moji dobri admine. Svaka čast!

3 Likes

Zlatnih ljiljana nema puno, barem ne za sada, ali moram da napomenem, ako već nisi primjetio, između ostalih sitnih stvari, Pokretači su korak bliže Vođama, odnosno moderatorima, te stoga imaju pravo da mijenjaju ime bilo koje teme i da je pomjere u prikladnu kategoriju.

4 Likes

@sila Malo je reći da ovaj forum više volim nego bilo koji što sam ikad bio jer je jednostavno nas i osećaš tu toplinu doma.

4 Likes