Novi rat na pomolu između Azerbejdžana i Jermenije?

Ovdje bi mogli malo da prokomentarišemo o objavi rata između Azerbejdžana i Jermenije.

Šta mislite o tome što samo što se malo stišalo u Siriji, sad opet neki rat?

Da li mislite da je Rusija zakuhala sve ovo, obzirom da su bar nekoliko novih ratova baš uz granicu sa Rusijom? Ili pak Amerika? Turska možda za odmazdu za ovo što ih prozivaju za navodni genocid nad Jermenima?

Verujes mi da nešto sam I ja gledao statistiku naoružanja Azerbejdžana i Armenije i ako je verovat onda Azerbejdžan ima više vojske i to baš baš više u skoro svim kategorijamaz a i u dosta njih oboje imaju 0. Al ugl bolje je opremljen Azerbejdžan za bitku nego Armenije. A dal ima malo gurkanja od strane Amerike il Rusije to je neminovno sigurno ima dje su ratovi i to su te 2 države.

Pa mislim da ipak treba da se uračunaju i kapaciteti saveznika obe strane. Na Azerbejdžanskoj strani su Ujedinjene Nacije koje su donele odluku da teritorija mora da se vrati. Tako da Armenija mora da to da vrati ovako ili onako. Videćemo, samo ne verujte svim medijima. Svaki medij vuče na svoju stranu.

Eh ako su na njihovoj strani UN onda će tu uskoro bit neke promjene. Nadajmo se najboljem.

Ako ih budu branili kao sto su u Bosni, Siriji, Palestini i tako dalje, i budu se oslanjali na plave sljemove, lijepo ce se provesti… Nadam se da nisi bio sarkastican…

2 Likes

Ma nisam ali to imaš pravo to eto vidiš mi nije bilo palo na pamet kako je loše. Ono više optimistican ali sad slabo.

1 Like

Otprilike kako je počelo i zbog čega… Jermenija odbija dalje pregovore oko regije koju su okupirali i koju medjunarodna zajednica ne priznaje.

2 Likes

Na kraju će biti izio vuk magarca. Potkusurivanje velikih sila na novom frontu. Ovo što je rekao @Brada je samo fakt i stav medjunarodne zajednice. Evo gledam na YT, ne daju čak ni stranim novinarima da udju u Azerbejdžan za sad…

1 Like