Nvidia otkazala GTC konferciju zbog Korona Virusa (COVID-19)

4gT4iLPdvSNKksw7WVoxWK-650-80

  1. Nvidia je otkazala Livestream konferenciju GTC virtualnu konferenciju Jensena Huanga ali će 24. marta još uvijek dijeliti vijesti o finansijskim sredstvima i planovima za buducnost sa svojom kompanijom.

  2. Nakon otkazivanja Nvidijine skup konferencije GPU tehnološke konferencije (GTC) u korist internetskog događaja, čekamo novi datum i vrijeme u kojem će Nvidia razglasiti svoju glavnu poruku GTC-a. Ispada da je Nvidia odlučila da ne prenosi uzivo konferenciju, a umjesto toga će vijesti i novosti dijeliti u tekstu .

  3. Nvidia je u svojoj najavi rekla da “u svetlu širenja Corona Virusa, odlaže planove za isporuke detalja u uzivo prenosu na svojoj Internet prezentaciji” kao dio svoje digitalne verzije GTC-a.

  4. Nvidia kaze “Kompanija vjeruje da bi stalne nesigurnosti u pogledu javnog zdravstva dovele u pitanje njezinu sposobnost proizvođenja i isporuke digitalne prezentacije”

  5. Govoreci o datumu odrzavanje prezentacije za investitore kompanije ona ce se odrzati u 8 Ujutru Pacificko Vreme ( 16:00h CET ili nase standardno vreme) publici pa je mogu slusati na njihovim mrezama.

  6. Nvidia nije otkrila šta planira najaviti, ali očekujemo da će Nvidijina sledeća generacija GPU arhitekture, Ampere, debitovati, verovatno najavom (nekih) grafičkih kartica serije poput RTX 3000 serije graficka u koju spadaju RTX 3080 i 3080 Ti, ali ce debitovati bez bez potpunih tehničkih specifikacija .

  7. GTC se obično održava u San Joseu u Kaliforniji i predstavlja Nvidijinu godišnju konferenciju za programere na kojoj se stručnjaci iz industrije, inženjeri i naučnici okupljaju kako bi upoznali razvoj događaja u GPU-u, umjetnoj inteligenciji, dubokom učenju(Deep Learning ili AI) i još mnogo toga. Međutim, ove godine lična konferencija koja se trebala održati od 22. do 26. marta otkazana je zbog izbijanja Koronavirusa.

    IZVOR : Tom’s Hardware

A post was merged into an existing topic: Novi korona virus :microbe: opasnost ili ne?