Održiva moda i zelena strategija

Ne znam koliko će vas zanimati tema, ali je me je podstakla tema o iPhonu i generalno trajanju bilo kog proizvoda. Koliko zapravo razmišljamo kada bilo šta kupujemo o tome koliko će trajati? Ili nam je primarna stvar samo da za manje para dobijemo dobar proizvod?
Vjerujete li u termine “održiva moda” i “zelena strategija”?

1 Like

Pun je instagram ovih navodnih “zelenih” stvari, udaviše sa reklamama HM i slične kompanije, kao poneseš stare stvari na reciklažu i dobiješ 10-20% na kupovinu novih stvari. Klasična patka i jako ružan način da se nagovore kupci da kupuju još više jer kao pomažeš i učestvuješ u reciklaži :rofl:
Isto HM (mislim da su najagresivniji) navodno reciklira poliester! Poliester koji ionako ispušta toliko toksičnih stvari prilikom svakog pranja, još da ga recikliraš i vraćaš opet na rafove i prodaješ kao nov.
Ja u HM, CA, Zara i slične radnje skoro da ne ulazim više, jer sam primjetila da im kvalitet koji je ionako bezveze postaje još gori. Tako da majica koja bi mi inače trajala 3-4 mjeseca sad više ni mjesec ne izdrži a da ne pukne.
Sviđa mi se što dosta mladih ljudi pokreće male kreativne biznise i to rado podržim. Kad vidim da je lijepo urađeno, prije ću dati nekoj domaćoj dizajnerki čak i duplo nego kupovat smeće koje ni po kući ne mogu da iznosim kako treba.