Pogrešna prezimena na stranici

Uvideo sam neke greske u prezimenima na stranici sandzakpediji, i predlozio nova sazndzacka prezimena sa pravim muslimankim porijeklom, ako nekog zanima neka mi se javi ;D.

Ako nekog zanima za prezimena, Mirovic, Djukic, Isovic koji nisu islamskog poriejkla, dok Ramusovic, Ganic, Babacic koji jesu ne postoje na stranici. Mirovic prezime iz Crne Gore nastalo od imena Miro, Djukic prezime iz Vasojevica (Crna Gora) nastalo od imena Djuka, Prezime Isovic nastalo u Banjanima (Crna Gora), ogranak od Miljanica, nastalo od imena Isidor (Iso) Miljanići (bratstvo) – Wikipedija. Neko od poznatih ljudi sa prezimenom Mirovic Igor Mirovic politicar, Djukic od najpoznatijih je Rada Djukic i njen otac poznati zbog krvne osvete, Isovic poznati Fedja Isovic (scenarista), Melani Isovic iz banja luke novinar, Maja Isovic (novinar), Jasenka Isovic (politicar),Drazen Isovic (fudbaler Hajduka), Lidija Isovic internista iz Beograda, Adriana Isovic(Pisac Spanjolka sa srpskim porijeklom)https://adrianaisovic.com, a neko od poznatih prezimena Ramusovic Ema poznata rukometasica iz CG (musliman) Ramusovici su starosedioci Berana jedni od najstarijih muslimanskih porodica u Beranama, Babacic Esad (novinar), Ganic Ejup bosanski politicar, akademik profesor, Prezime ganic su dobili od Ganije iz rozaja. Nadam se da sam vam pomogao da unapredite stranicu sa tacnim informacijama, Hvala na paznji. -Milija poreklom iz rusije trenutno zivim u Sandzacim predelima ;D.

:rofl::rofl::rofl:

Čuj Milija, ne poznaješ kulturu ovih prostora, ne razumiješ cilj stranica sa prezimenima, prema tome nemoj da nam soliš pamet. Svaka stranica na Sandžakpediji ima reference, prema tome preporučujem ti da odeš do biblioteke i da malo čitaš prije nego izbaciš još poneku glupost. Vidi tamo pokušaj ubijediti da spale te knjige ili da pocijepaju stranice, pošto bi ovdje da brišeš nešto. Ničije bošnjačko prezime se nažalost neće brisati, makar ih dijelili sa našim komšijama i dalekim rođacima albancima, srbima, crnogorcima i hrvatima.

pozdrav

1 Like

%D0%A0%D0%90%D0%94%D0%9E%D0%9E%D0%9E Objasnite mi ovo molim vas? Bas sam trazio spise i Isovici su pravoslavci ili katolici (u hrvatskoj). Ja sam samo uvideo greske ali ako necete ispraviti okej je ;D.
Pozdrav i vama.

P.S ne morate brisati, ali dodajte da uz ova 3 preimzena koja sam naveo gore, ima i pravoslavaca/katolika.

Izvinjavam se ali mozete li mi objasniti cilj stranice sa prezimenima? po sto izgelda nisam razumeo?

Problem je jer tražiš spise samo kod svojih hrišćana. Isovića ima i muslimana, prezime je izvedeno od imena Iso (Isa kod arapa, ili Isus kod hrišćana). Vidi Iso (ime) - Sandžakpedija i pročitaj lijepo stranicu Isović - Sandžakpedija. Ne možeš pobiti činjenicu da Isovići su muslimani, kao što muslimani mogu lako dokazati da su Isovići hrišćani bili muslimani pa se preobratili u hrišćanstvo. Isto važi i za pleme Đukića, koji su masovno bili muslimani pa se (ponovo?) preobratili u hrišćanstvo. Đukići o kojima pišemo su Đukići iz Podgorice i Vasojevića, ne svaki ko se preziva Đukić.

Ako nemamo informacija o porijeklu bez referenci onda nemamo o čemu da pišemo. Prvo sakupljamo bošnjačka prezimena u Sandžaku pa onda dalje.

Nisi ti razumio ništa jer da si htio da razumiješ pročitao bi i Kategorija:Prezimena - Sandžakpedija. Nego si došao sa neiskrenom, da ne kažem lošom namjerom na ovaj forum.

1 Like

Iskreno da vam kazem pricate nepovezane stvari i opet grijesite, ime Iso i Isa nemaju nikakve veze sa vezom ime Iso se koristilo u srbiji i hrvatskoj npr Iso Velikanovic ili Iso lero jos od davnina, a grckog je porekla od imena Isidoros istrazite malo. Od imena Isa su nastala muslimansla prezimena kao Isanovic, a ne Isovic kako vi tvrdite. Isovici nikada nisu bili muslimani nego su islamizirani, isto kao i Djukici, Mirovici etc… Pola vasih preizmena na stranici zapravo nisu islamoskog porijekla, a ona koje jesu islamskom porijekla ne postoje na stranici. Preporucio bih vam da dodate zapravo islamska prezimena na stranici i to nisu spise kod mojih “hriscana” molim vas imajte malo postovanja jer ja govorim samo cinjenice. Hvala lepo.

Pogledajte takodjer Isovic i Usovic, to su bukvalno 2 ista preimzena i pogledajte da li su stavrno “islamskog” porijekla kako vi tvrdite ili ste samo u zabludi…

Molim ja tebe za poštovanje, jer sve linkove koje sam naveo imaju utemeljenje u istoriji, sadašnjosti, lijepo navedeno u knjigama koje su navedene kao reference na svakoj stranici.

Ko je rekao i gdje piše da su “islamskog porijekla”? Prilično sam siguran da i ostali kao i ja imaju rođake koji se zovu Iso, pa ako hoćeš da me ubijediš da nebo nije plavo, onda nemamo o čemu da raspravljamo više.

Termin “islamiziran” je uvreda za nas muslimane, kao što bi bila uvreda za tebe kada bih rekao da si “hrišćaniziran”, pa ti malo pripazi ko koga ovdje (ne) poštuje. I tu ćemo sad da stavimo tačku na ovu temu, jer kao što rekoh, nisi ti ovdje došao sa nekom dobrom namjerom i konstruktivnom raspravom, nego samo da soliš pamet i da nam govoriš kako mi nešto griješimo sa terminima poput “islamsko porijeklo”, što se nigdje ne spominje. Znači troluješ i kao što rekoh, tačka se stavlja na ovu temu.

srdačno,
– sila

1 Like