Popisi stanovništva, historijski arhivi

Imas li spisak e-knjiga? Mozda bi mi nesto bilo interesantno u mojoj potrazi :slight_smile:

Zamalo da zaboravim. Prijepolje ima digitalnu biblioteku, Дигитална Библиотека Пријепоље, mozda nesto nadjes i ovdje.

Pozz

Spisak knjiga nikad nisam napravio. Ja nisam ni tako dobro organizovan, pa mi se dešava da neke knjige skidam više puta. Napravio sam snimak foldera u koje sam pokušavao da to razvrstam, ali ne znam da li se to može ovde prikačiti. U svakom slučaju, ako imaš neki email vrlo rado šaljem i sve što ti bude interesantno.
Što se tiče ovih informacija o Y-haplogrupama, to je sve korisno, ali ne toliko za riješavanje dilema u vezi porodičnog stabla. Inače haplogrupa moje muške linije je dosta rijetka J-PF5007 ili u drugačijoj nomenklaturi J2a2. To se może ići još dalje, ali se u to mora više investirati.
Ono što me dosta zanima to su hodžinske matične knjige koje su još sačuvane. Jer se tamo još mogu naći podaci o ženskim članovima porodice, koji se uglavnom zanemaruju u sjećanjima.
Digitalnu biblioteku Prijepolja sam koristio. Mislim da je to dosta korisna stranica.
Bošnjački DNK Projekat sam pokušao da kontaktiram preko FamilyTreeDNA, ali nikad nisam od njih dobio odgovor.

Neko gore je pominjao Erdeljanovića. Eto recimo tu imam:

1. Stara Crna Gora
  2. Kuči, Bratonožići Piperi
    Ni jednu ni drugu nisam čitao. Ima tu puno toga pa se ne stiže.
1 Like

Ovo je moj privatni mail edin.kujovic@outlook.com, pa mi molim te posalji to sto imas da vidim.

Sto se tice hodžinskih matičnih knjiga cuo sam za njih preko nekih bihoraca, obzirom da ih Petnjicka dzamija ima. Poslije toga sam kontaktirao IZ Crne Gore i rekli su mi da nemaju nista.

Nadam se da ces imati vise srece sa IZ Srbije.

Ako nista, ostaju ti defteri. Ja sam nasao dosta korisnih informacija u ovom za Bihor i Trgoviste iz 1830/31 godine koje je preveo Admir Adrovic. Imam ga u PDF-u, pa ako ti moze pomoci, javi.

Nažalost ono što si vidio to i dalje stoji tako. Zbog nezainteresovanosti šire publike mislim da odustajem od tog projekta. Za sad.

Svakako mislim da imaš i dalje pristup ono što sam pravio, pa šta kom zatreba. Ako imaš građe da ubacimo a nije duplikat, javi da skinem pa da uploadujem. Što se tiče pristupa ovoj platformi ovakva kakva je, tu mislim da treba puno posla i trebao bi neko da uskoči da pomogne tehnički. Ja sam, možda su neki primjetili, prilično zauzet u posljednje vrijeme a i manjka mi volje da guram sve ovo dalje…

2 Likes