POSTIZBORNA ANALIZA - Sjenica

POSTIZBORNA ANALIZA:
O GUBITNICIMA ILI KAD SIRENA NA PRCKOVOM KAMIONU, KOG JE KUPIO OD PLATE OPŠTINSKOG ŠOFERA, UTIHNE

Kao i što smo najavljivali, izborni rezultati u Sjenici nisu iznenađenje, jer smo ih i najavljivali.
Jutros je osvanuo je novi dan, a oni pametniji sinoć su, gledajući ono “opštenarodno” veselje pobednika, sugerisali da se najviše mrzne pred zoru. Zora je svanula u Sjenici, a zamrzla su se lica onih koji su mislili da imaju u rukama karte za formiranje vlasti.

SPS

Nerazumljivo za sve one koji su godinama stajali čvrsto uz SPS je davljenički grč vrha SPS-a za antidržavnu stranku koja zagovara državu Sandžak i koja priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, Stranku Demokratske Akcije. Nezadovoljni takvom antidržavnom politikom i uprkos asfaltu i paketićima hrane i ostalim đakonijama koje su dijelili, glasači su ih s pravom žestoko kaznili. Prije njih, mnogi visoki funkcioneri, kao i aktivisti SPS-a su prije izbora prešli u SNS, jer su videli nelogičnost odluka stranačkog rukovodstva. Vrh SPS-a najbolje zna razlog za svoje delovanje, ali s pravom su se nakon izbora čuli povici na preispitivanje odgovornosti visokih funkcionera SPS-a u Sjenici.

DINO KURTA

Čovek predstavljen kao osveženje na sjeničkoj političkoj sceni i neko ko je “pomogao puno ljudima”, “zadužio”, “udijelio” je neko ko je nakon SPS-a najveći gubitnik na izborima, zato što je novac koji je uložio u kampanju za direktnu kupovinu glasova, čija je cijena u toku dana, kao deonice na berzi rasla i čak premašivala 100 evra. Svoj uloženi kapital neće moći da “obrne”, jer za to nema odborničkog ucenjivačkog potencijala kao ni koalicionog.

HAZBO

Čovek koji nastavlja da iznenađuju one koji ga ne poznaju. Čovek sa hiljadu lica i manipulator najvišeg ranga, pokušao je da sprovede pakleni plan i igra na dvije stolice. Direktno je i na sve moguće načine pomagao Dinu, da bi sa druge strane u javnosti, u transu mahao zastavicom SDA na skupu i time prikaže lojalanost partiji. Ne znamo koliko je “ušpricao” svog ličnog novca, ali se zna iznos iz opštinske kase.

SDA SJENICA

Kada sa pozicije suverena uz sve moguće mehanizme i poluge vlasti, uz ucene, prijetnje, zastrašivanje, ohrabrivanje, obećavanje, od 15 odbornika na prethodnim, spadnu na 10 na ovim, onda vam je jasno da je riječ debakl najblaža moguća. Narod je kaznio SDA za sve malverzacija i afere u kojima su uključeni, kao i za “postarivanje” vrha stranke i vraćanje političke porodice koja je vladala gradom.
SDA Sjenica dobro zna da se odlaskom u opozociju ogranak gasi i ponudiće i mesto predsednika opštine, samo da se održi na brodu spasa.
Ukoliko bilo ko prihvati njihovu ponudu, razočaraće svoje birače, koji će ih sigurno kazniti na sledećim izborima.

slika

Munir Glogic

1 Like

A dobro koji je rezultat uopšte u Sjenici? Mi koji smo slabije upućeni u izbore, iako ih pratimo, doduše više parlamentarne, u Srbiji, meni nije baš jasno kakav je rezultat na lokalnim izborima u Sjenici, osim toga da su SPS i SDA oslabili “značajno”. Kako to uspoređuješ sa rezultatima od prije 4 godine? I svakako na kraju bujrum među forumaše :smiley:

Evo kompetnog izvještaja:

Ja koliko znam SDA je pobedio u Sjenici vecinskim glasovima sa 17 ili vise mandata dok je Muftija imao manje negde oko 15 ili manje neka marginalna razlika. Tako sam cuo na vestima. Mozda brojevi nisu tacni bas ali SDA je pobedio glasovima vecine.

Dobrodoso na forum , ulegni sto se kaze i cosaj ga.

1 Like

Piše da je SDA osvojila 25 a SPP 21 procenat. Ali sve nekako, ali Vučić 13 :roll_eyes: Je li moguće aman?

1 Like

Još jedna postizborna analiza.

1 Like

Pa da i to sam kazao nisam siguran tačno koliko je al SDA je pobedio u Sjenicu.

1 Like

Vrlo interesantni rezultati. Ovo sam ocekivao, ali mislio sam da ce rezultati biti drasticno “gori” na stetu SDA. Borim se sam sa sobom da shvatim ljudsku glupost.

1 Like

Vala tesko da ces to ucinet. Tesko je shvatit ljudsku glupost i to je cinjenica.

1 Like