Predložite knjigu/film/seriju/Dokumentarac/igrana adaptacija knjige/serije

Selam Alejkum/Pozdrav Sandžak Forumu.

Ovo mi je palo na pameti jer aktivno učestvujem u ovome na Engleskom jeziku van foruma pa eto da vidimo da ovde ima tema da mogu ljudi predlagati nesto.

Knjiga može biti obična literatura poput : novele, priče, Mange(Stripovi) itd. Mogu biti Domaće i Strane. Takođe knjiga može da vodi do linka za kupovinu fizičke kopije ili iznajmljivanja fizičkih kopija(ako postoji mogućnost) ili do digitalne kopije.

Film može biti Strani film, Domaći Film, Balkanski Film, može biti Animirani tj Anime Film poput Japanskih Animiranih filmova( Silent Voice(Tihi Glas), Your Name(Tvoje Ime), Garden of Words(Bašta Riječi) itd.

Dokumentarac takodje slično kao film.

Serija može biti Strana serija (što ubraja sve osim Turske) , Turska serija(ako je ko zainteresovan) Domaća serija(kao primjer Andrija i Andjelka ili Popadija), Animirana serija (Anime) (bio on dug ili kratak)

Igrana adaptacija knjige/serije je više na teataralni nastup ili uživo reketiranje neke stvarne ili fikcione knjige/Serije. To može biti Domaća i Strana.

========================================

Pravila su sledeća :

*1.Molimo puno ime(tj kako ste ga vi našli bas onako kako piše tačno) predloženog sadržaja, znači gde moze se čitati Legalno i “Legalno” 🫢🤫Sve zavisi ako hoće neko da podrži originalnog autora tog sadržaja. Što se tiče postavljanja, biće tako što će te koristiti stavku za Hyperlink(tj.ovo kao deo lanca) da naznačite tekst sa linkom do tamo ili jednostavno samo kopirajte i nalepite link. *

2. Neka naznači na kojem je jeziku (Ako nije na našem Bosnasko-Srpskom neka napise na kojem je i kako je moguće prevesti barem na Bosanskom), ako je na našem onda neka piše “Bosanski” ili “Srpski” ili “Balkanski” ako hoćete da kažete da je razmuljivo svima na Balkanu

3. Ako hoćete da postavite isti materijal što je neko preporučio samo odgovorite na taj post i neka bude nešto kao “Moja preporuka itd.”

4. Molim neka sadržaj u većini bude naznačen Siguran za posao(Safe for work(SFW) što znači da taj sadržaj možete gledati gde god, a ako sadržaj sadrži ostali sadržaj poput odraslih tema neka naznači OT(Odrasle teme) tako da bi konzumer materijala mogao da zna kada konzumirati taj materijal.

5. Mislim da nije potrebno reči ali bez neprlikadnih predloga koje jednostavno ne zeli većina konzumirati kao predlog a kamoli kao materijal

========================================

Ja ću kasnije postaviti moje predloge ako neko želi u međuvremenu Bujrum/Izvolite.

Alejkumu Selam,

Tema je dobra ali si malo zakomplikovao sa pravilima. Od mene idu samo preporuke :slight_smile:

  1. Kvaka 22 (eng. “Catch-22”) - Joseph Heller
  2. Crna duša - Ahmet Rahmanović
  3. Manga/Anima - Berserk
  4. Hamilton - Broadway predstava

Selam

1 Like

Vau neko je citao moje postove. Interesantno.

Malo proširi zašto preporučujes navedeno eto da malo vodimo konverzaciju. Isto tako možeš se priključiti na Sandžak Connect da ga mozda koristimo po malo.

Post je star ali dobar.
O ukusima se ne treba raspravljati.
Procitaj i pogledaj pa mozemo pricati :slight_smile:

Ako se post digne na veci nivo i ukljuci se vise clanova, mozemo i to pokusati.