Prijavljivanje na konkurs za posao

Koliko je pametno slati prijave za posao ukoliko ne ispunjavamo sve uslove konkursa? Kakav je stav poslodavca i zaposlenih iz ljudskih resursa po tom pitanju?

Da li nam treba kaka veza da bismo se zaposlili, ili samo treba slati dokumenta pa dje upali? :grinning:

Sve zavisi dje. u Srbiji je sve moguce , u inostranstvu znanje, diploma kao potvrda koja ne znaci nista ako nemas znanje i red rad disciplina . Sve zavisi od poslodavca kako i sta se odvija. Dobar poslodavac ima uvidjaja u svemu ne samo u plati.

Mnogo toga se može reći na ovu temu.

90% poslodavaca doda jedno 30-40% više na uslove u oglasima nego što se očekuje za konkretno radno mesto kako bi privukao malo bolje talente. Ja sam znao da se prijavim na konkurencija gde sam ispunjavao 60% uslova i bio primljen. Ali sam zato imao dosta toga u CV-u što najverovatnije drugi nisu imali što se tiče vololnterskog iskustva, jezika i zato sam im se svideo.

Vidi bato, sve se da naučiti. Ako nisi čovek džaba ti znanje. Ja ću radije da zaposlim nekog hasletnog ili hasletnu i poštenje i upornost i trud nego nekoga sa znanjem.

Ovo vodi ka poslednjem pitanju. Ako imaš poznanstvo (vezu) to može da bude mač sa dve oštrice. I to znaju iskusni radnici a svakako iskusni poslodavci. Tako da može da bude plus a bogami i veliki minus. Sve zavisi.

Zaključak. Budi uporan, iskren i nastavi da učiš. I nemoj da kukaš. To je jedino što se isplati. Ostalo, poznanstva i to dodje samo po sebi.

1 Like