Prinudna uprava u Petnjici? 🤔

Savjet je još prije skoro godinu i po usvojio predlog odluke o nazivu naselja i ulica u Petnjici, ali predsjednik opštine nije donio plan koji je trebalo dostaviti resornom ministarstvu kako bi ono dalo saglasnost na predlog odluke Savjeta.

Iza ovoga se kriju njegovi jasni ciljevi da opstruira predloge za nazive ulica donijete od strane Savjeta koji na pravi način reprezentuju bošnjačku kulturu, tradiciju i istoriju. To su imena ulica poput Sarajevska, Sandžačka i druge. Zato Vlada treba da uzme u obzir analitičke prikaze o solventnosti i sveukupnom stanju Opštine i u što kraćem roku donese odluku o prinudnoj upravi.

Ovo je izjavio danas Adnan Muhović iz Bošnjačke stranke.

A Semir Agović iz DPS-a ne bio lijen pa odgovorio:

Gospodo iz BS-a, nemate apsolutno nijedan argument da mi kažete da ne poštujem tradiciju i kulturu svog naroda. Ja poštujem ne samo naše identitetske osobenosti već i specifičnosti čije god onebile i kome god pripadale, ukoliko baštine civilizacijske vrijednosti.

Ili je ovo opet kao neki raskol na lokalnom nivou malo da zamažu oči narodu? Sarajevska i Sandžačka ulica… ne baštine civilizacijske vrijednosti? :roll_eyes:

1 Like

U Crnoj Gori postoji jedna izreka koja glasi “Nije važna religija, nek se krsti ko kako oće!”
Tako naši Bošnjaci u Crnoj Gori znaju da mogu da budu Bošnjaci koliko hoće dok god ne ugrožavaju svoju, tobe ja Rabbi, vječnu, prekrasnu, najbolju, sa najljepšim plavim nebom, Crnu Goru.
Riječi Sarajevska i Sandžačka itekako je ugrožavaju. Zato naši dobri Bošnjani porijeklom iz južnog Sandžaka, nastanjeni trajno u Podgorici, znaju da je važnije braniti Crnu Goru nego li svoje korijene.

Za ovo si zaboravila da kazes ko ih je lijepo ugostio i dao im maltene besplatne stanove, dozvole da grade zgrade i slicno :slight_smile: odnosno uhvatio ih za onu stvar za saku dinara.

Nekad je SDA pokusala da se ostvari u juznom dijelu Sandzaka i nijesu uspjeli. Onda je dosao BS, uspjeli i realno nemaju konkurencije. Ne slazem se da BS treba da ima konkurenciju, ali toliko su i oni ogrezli i srasli sa DPS-om da je konkurencija nuzna potreba da izbalansira stanje Bosnjaka u Crnoj Gori. SPP je pokusao, ali su se pokazali kao beskicmenjaci, slabi do mjere da su se obrukali. Mislim da Almir Muratovic iz Petnjice treba pod hitno da zamijeni Hazbiju. Ne kazem da je Almir na intelektualnom nivou Hazbije, ali trenutno nama treba neko ko ce da prodrma stanje kod Bosnjaka i da ih otrgne iz kandzi SD-a i DPS-a po svaku cijenu.