Projekti koji uključuju AI (automatizacija, agenti, LLM-ovi, i slično)

Ima dosta godina kad sam otkrio ovaj forum ali mi se nikako nije dalo da se registrujem i da se uključim u kakav muhabet. I evo nakon dodsta vremena rekoh da proyborim nešto iako su nažalost forum postali malo outdated u svakom slučaju, ja sam od generacija koja je porasla na formumima i mircovima tako da imam i emotivnih razloga da pišem.

Pre svega bih da odam priznanje administratorima na antuzijaznu i energiji koju pokazuju i sama činjenica da ovo još uvek postoji dovoljno govori o njihvoj želji da neke stvari pokrenu. Čitam da su se neki servisi ugasili, da se neki gase ali kontam da je to u duhu vremena i halova.

Sa druge strane i ja sebe doživljavam neumornim tako da i ja u nekom svojem mikro dunaluku pokušavam već dugo da promovišem neke ideje, pogotovo digitalne prirode u želji da motivišem nekog mlađeg da se zakači pa da se nekad stvori kritična masa ljudi koja će početi da napokon gura ne stvari napred.

I da ne bih dužio, želeo bih da se u ovoj temi jave ljudi koji rade na nekim projektima koji se tiču AI pogotovo što je ove godine koncept AI agenata i autmoatizacija pomahnitao pa da vidimo da li se iko bavi tim stvarima.

Ja sam veliki fan opensource ideja i produkata i mislim da se tu krije ogroman potencijal pogotovo kada se razvijaju koncepti i MVPs.

Toliko za sad od mene…

1 Like

Lijepo što si se javio @Unimatrix! Bujrum! Halali na kasnom odgovoru, trebalo mi je malo vremena da sažvaćem šta u stvari želiš :slight_smile:

Forumi su tu za ljude koji žele da dijele informacije koje bi eventualno i ova AI tehnologija pokupila i svrstila u svojevrsno znanje. Ne neki telegram/discord chat :slight_smile: Ja sam ubijeđen da postoji zajednica koja bi krenula u nešto volonterski da rade i doprinesu.

Gašenje servisa nije zbog nekog hira ili inata, već zbog održavanja. Nemam energije baviti se nečim što ljudi ne koriste.

Lijepo je interesovati se za AI. Koristim AI maltene svakodnevno. Napravio sam već nekoliko skripti do sad koje su mi automatizovale neke procedure, za analizu. Automatizacija i ne toliko. Za automatizaciju koristim n8n. AI u automatizaciji opet, samo za analizu ili da mi napravi neki sadržaj. Raditi na nekom AI projektu, postavlja se pitanje: koji problem bi rješavali?