Prvi hidžab u parlamentu Srbije

Razmišljah da li da ovaj post stavim ispod otvorene teme o postizbornom stanju, ali smatram da ovakva vijest zaslužuje posebno mjesto na našem forumu.

  • Ime i prezime: Misala Pramenković
  • Godina rođenja: 1980.
  • Mjesto rođenja: Tutin
  • Obrazovanje: Doktor islamskih nauka
  • Zaposlenje: Upravnica ženske medrese “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru
  • Politička stranka: Stranka pravde i pomirenja

Ne samo da će u parlament Srbije ući jedna Bošnjakinja, već će to biti i prva Bošnjakinja sa hidžabom. Ko poznaje Misalu, zna o kakvoj je osobi riječ. Prije svega, primjer porodične žene, ali koju porodične obaveze nisu spriječile da se izgradi intelektualno i profesionalno.
Stoga, znam da će nas predstaviti na najljepši mogući način i Srbiji, a ako Bog da i svijetu.

6 Likes

A ovo je stvarno za pohvalu, sa hairom da nam bude. Ne znam je lično, ali sam bila na par predavanja koja je držala u udruženju nekom, stvarno je merak slušat je. Baš onako inteligentna ali topla i pristupačna žena.

1 Like

Ovo verujem da vise Vucicu odgovara da prikaze kako smo evropski narod i multietnicka sredina. Mada, ne znam koliko ce mu to koristiti u pregovorima sa Kosovom.

Za nas, mislim da je ovo jedan veliki korak ka boljem razumevanju nasih sestara od strane seljaka i ostale malogradjanstine.

Masallah i sve srdacne cestitke svima nama, ma koje partije se drzali.

Mali korak za Misalu, a veliki za Bosnjake i sve muslimane Balkana!

Ako Bog da insala da na sledece izbore izadjemo skupa bar na parlamentarne izbore i udjemo sa jos ovakvih poslanika da nam cuvaju obraz. Amin.

4 Likes

Potpisujem i ja ovo sto si napisao!

2 Likes