Putovanje u svemir za obične ljude 🚀

Moram da podelim uzbudjenje sa vama! Mislim da nema ni jednog od nas milenijalaca da nije sanjao o putovanju u svemir!

Pre desetak godina sam čuo od jednog drugara kako ćemo za 250 hiljada dolara moći da odemo na kratko u svemir. Ali meni se to činilo tada kao dalek put. Medjutim, izgleda da smo danas samo na jedan korak dalje od putovanja u svemir i to turistički!

Juče je objavljeno kako će izgledati kabina, a neki predvidjaju da će osnivač firme Virgin Galactic možda već do kraja godine otići kao prvi “turista” u svemir. Lično verujem da će cene vremenom da padaju. Da li bi ste otišli na odmor u kosmos, da imate para?

3 Likes

Pa znas kako otisao bih eto da probam kako je sigruno ne mnogo strasno cak i ako se ja licno od visine uzasavam. Bilo bi to neko drugo iskustvo.

Iskreno jedva čekam dan kada će mi se ostvariti dječački san :blush: Mislim da nema osobe koja ne bi voljela da vidi našu planetu iz svemira.

1 Like

Sad zivimo u vremenu kada je putovanje u svemir samo pusta zelja nas obicnih smrtnika, a od sledece godine i veoma skupo putovanje, pa ce se gledati narednih par decenija verovatno kao “jednom za zivota”. Mozda nasa deca ili unucad ce putovati svemir i cesce :slight_smile:

Ovo je ostvarenje ljudskog sna. Prvo bi ja otišao. A onda poslao o sopetvenom trošku sve one koji misle da je Zemlja ravna :grin:

2 Likes