Republika Sandžak, mogućnost ili ne?

E ovako ovde da diskutujemo o datoj ovoj temi, da li je ovo moguće ikad ili pak ne, da li bi nam pomoglo da ulazimo probleme finansija i kvaliteta života jer ne bi bili kolateralna šteta R. Srbije kao što smo sada i da li bi dobili pomoć od nekih susednih naših prijatelja poput Turske eventualno možda od Nemacke i Saudi Arabije? Sta mislite napišite dole. Ovo je samo jedni od pitanja. Na ovo bi se moglo postaviti jos mnogo pitanja.

Najjednostavnije je to posmatrati kroz muftijine rijeci, kada bude dovoljno razvijena svijest naseg naroda onda mozemo pricati o nekoj autonomiji. Dok god bude bilo nasih Bosnjaka koji okrenu glavu kad se spomene Sandzak, dok god budu sapatom to izgovarali nemamo mi cemu boljem da se nadamo. Da imamo dovoljno slobode i demokratije u jednoj i drugoj drzavi zaboravili bi smo Sandzak. Ovako, nadam se da ce je biti ali mora nesto krupno da se desi. Ja se iskreno nadam po ulasku u EU, ako se ikad udje.

1 Like

Sapatom ili na glas, Sandzaklije imaju kolektivni san o slobodi tako da ce se to sigurno desiti jednog dana. Nasi neprijatelji isto to znaju samo taj dan odlazu…

1 Like

Pa da. Nesto pokušavaju sto vise da spriječe to od dešavanja toga ali vidjećemo kada će se i kada zaista pokrenuti ovo jer se sad ovo samo Bajka.

Nije bajka. Imali smo mi autonomiju i za vreme turaka i za vreme drugog svetskog rata. I djukanovic je potpisao da ce se zalagati za prekogranicnu regiju. To sto su nas prevarili svaki put i oduzimali ono sto imamo je druga prica. Znaci nije bajka nego realnost. Samo sto neko sme da prica o tome a neko ne sme.

Vjerujes mi brate voleo bih da se uradi nesto povodom toga jer stvarno evo mnogo se puta nadjem u situaciji kada bih voleo da smo nezavisna drzava, jer koliko god bio ja dobar sa nasim sugradjanima Srbima i ostalima ja nikad necu podici Srpsku zastavu kao znak mojeg ponosa. Sandzacku uvjek ali Srpsku ne.Ne sto ih mrzim ili ne volim naprotiv nego to nije moje. Ovo je samo mali primjer od mnogo mnogo primjera . Nadajmo se boljoj buducnosti.

1 Like

Svaki iole svjestan Bošnjak neće poljubit krst niti slaviti takve zastave! Niti tri koliko ih ima na crnogorskoj zastavi, nit krst sa četiri ocila na srpskoj.

U Crnoj Gori, Bošnjaci iz Bošnjačke stranke su dali odlučujuće glasove u parlamentu za tu crvenu zastavu sa tri krsta. Zauzvrat su dobili parče zelene boje na zastavi, onu zelenu travu po kojoj hoda onaj lav. Pa eto čisto da se ne zaboravi.