Sandžački URL shortener? 🤔

Razmišljam da napravim prvi sandžački (možda čak i prvi regionalni) URL shortener. Ako znate šta je https://bit.ly znaćete o čemu pričam. Bilo bi potpuno besplatno.

Ideja je da napravim go.sandzak.com i da napravim servis za skraćivanje URL-ova. Bilo bi moguće staviti sopstveni skraćeni URL tipa go.sandzak.com/nekimojkod ako je slobodan, ili da bude nasumičan, po želji. Servis bi mogli svi da koriste.

Šta mislite o još jednoj ideji promocije brenda SANDZAK? :slight_smile:

2 Likes

DA DA DA DA. Izuzetno dobra ideja. Ja sam 100% za.

1 Like

Sta isto je dobro da bude npr https://go.sndzk slično ko bit.ly ili https://go.sjk nesto slično. Mada go.sandzak je isto isto dobro. Eto neka moja sugestija je to.

Kad bi mogao da se registruje sndzk ili sjk TLD (Top Level Domain) bilo bi još bolja ideja :smile:

Off topic ali vezano za ideju:

Razmišljao sam da pokrenem inicijativu za tako nešto, i istraživao sam to, ali za to bi trebalo da Sandžak ima bar neku vrstu autonomije ili pokrajine. Kad bi to se ostvarilo, onda bi smo mogli da pokrenemo inicijativu za registraciju Sandžačkog TLD-a. Za to bi bilo potrebno čini mi se između 250 i 300 hiljada dolara. Na primjer Katalunja ima svoj TLD domen .cat kao zvanična pokrajina Španije.

E onda poslije pokretanja inicijative SVE države svijeta moraju da daju pristanak, bez izuzetka. To je ukratko to, a i primjer zašto Kosovo i dalje na primjer nema svoj TLD kao sve ostale države…

Al pazi nas je slučaj drugačiji. Mi smo u Srbiji mi ne pripadamo nikom iz Srbije nemaju oni nikakve veze sa nama, imaju samo 2-3 manastira koja su dobrotom prošlosti izgradjena. Srbija nema sta kod nas da radi ništa mi ne drzimo što je njima od ogromne vrednosti i što je kao imaginarno njihovo isto koliko je i nasa Aja Hagia/Sofija grčka. Nije ni 1%. Mi nemamo sa apsolutno veze loše sa ni jednom državom lično mi ne Srbija. Tako da priznavanje nezavisnosti ne bi bilo toliki problem, problem je što nema sloge izmedju ljudi ovde svako gleda svoj interes i kako da se u ovoj bednoj državi nakrade najviše što može.

Ovo je dobra ideja ali go.sandzak.com ima 14 slova za razliku od goog.gl ili dlvr.it koji imaju 7. Tako da je ideja duplo duža od najpoznatijih :slight_smile:

Svakako mislim da je cool ideja jer bi mnogi voleli da imaju sandzak u url-u i da prate koliko klikova imaju kada objave nešto na fejsu ili slično.

Kako bi išla integracija sa drugim servisima tipa nešto za Twitter automatski?

1 Like