SPP najjača partija u Sandžaku? 🤔

SPP je u Novom Pazaru i Tutinu osvojio po 11 odbornika, u Sjenici 9, u Prijepolju 8 i u Priboju 2 odbornika, što je za 14 odbornika više nego na lokalnim izborima 2016, kada je BDZ Sandžaka imala 27 odbornika.

Lista za Evropski Novi Pazar je u Novom Pazaru osvojila 21 odbornika, od kojih 20 pripada SDP-u, u Prijepolju na listi “Zajedno za Prijepolje” od 11 odbornika 9 pripadaju SDP-u, u Sjenici 7, u Tutinu 2 i u Priboju na listi “Zajedno za Priboj” 2 odbornika. U ovom mandatu SDP ima 4 odbornika manje od prošlih lokalnih izbora.

SDA je u Tutinu osvojila 18 odbornika, u Sjenici 10, u Novom Pazaru 9, u Priboju 2 i u Prijepolju 1 odbornika. U odnosu na lokalne izbore 2016. godine SDA je osvojila 10 odbornika manje.

2 Likes

Sa jedne strane drago mi je sto imamo alternativu, sa druge strane mi se ne dopada sto sve lici samo na jos jedan kult licnosti.

Hoćeš da pojasniš na šta ili na koga misliš pod tim “kultom ličnosti”?

Možda u Sandžaku od Novog Pazara do Sjenice, tojest u sjeverni Sandžak. Ovdje južno imaju simpatije većine muslimana, ali niko ne smije da kaže. Svi se “sklonili” u ove “građanske” partije.

1 Like

Mislim da ako Sulja nema onda nece biti ni SDA. Isto vazi i za ostale ljude na celu partija. Mozda SPP ima najvece sanse da opstane kad se Muftija povuce, ali je do njega da vec ostavi prostora za nekog drugog. Ako nema sposobnog, onda mora da osposobi one koji imaju najvise talenta.

1 Like