Prije nekoliko dana sam naišao na ovu temu i tek sad sam odlučio je postaviti ovde. Jedna doista lijepa priča, koju svi znamo ali eto opet neka druga perspektiva o tome šta trebali mladi izbegavat. Šta vi mislite o ovome?
Izvor ko hoće pročitat na sajtu bez prevoda. Prevod je samo za ove koje ne mogu razumeti Engleski najbolje.
Slika(screenshot) #1 tekst prevod :>
Moj otac je rođen 1969. Cijeli je život proveo u ovoj kući.
Posle ispod ove slike ide tekst prevod :>
To se trebalo promijeniti u 2014-15. Tada sam imao nekih 20 godina. Za to vrijeme je bila u toku izgradnja naše nove kuće.
Slika(Screenshot) #2 tekst prevod :>
U početku, prije početka gradnje, ne bih se složio sa svojim ocem oko dizajna i rasporeda kuće koju smo namjeravali izgraditi. Ponekad je i svađa postala vrlo intenzivna.
Nakon nekoliko dana, jednog lijepog dana, dok sam obilazio kuću u izgradnji, nešto me je pogodilo.
“Zašto se previše miješam u ovu kuću? Ovo gradi moj otac, njegovim teško zarađenim novcem, prikupljenim preko trideset godina ili više?”
“Cijeli je život živio u kući od blata i mora da je od malih nogu sanjao o divnoj kući. Sigurno je godinama zamišljao život u određenoj vrsti sobe. Ko sam ja da mu se miješam u snove?”
“To što sam mu sin, ne znači da se miješam u sve što radi.”
Tog dana sam pričao sam sa sobom manje od pet minuta. No, to je bilo više nego dovoljno.
Od tog dana nikada se nisam miješao u kritične odluke koje moj otac donosi. Bilo da se radi o kupovini novog traktora, automobila, zemljišta ili bilo čega drugog. Ako me pitaju za mišljenje, samo kažem šta osjećam o tome, a zatim nastavim. To je to.
Šta mladi ljudi trebaju izbjegavati?
Ako mladi ljudi očekuju da im se roditelji ne miješaju u živote, trebali bi se i suzdržati od toga.
Ako mladi ljudi očekuju da im se roditelji ne miješaju u snove, trebali bi se i suzdržati od toga.
U ovim godinama svi gledamo slike vila, luksuznih automobila itd. I sanjamo da ih posjedujemo.
U glavi nam je mnogo ideja za pokretanje, ali nemamo dovoljno kapitala za realizaciju.
Slika(Screenshot) #3 prevod sa slike :>
U glavi nam je mnogo ideja za pokretanje, ali nemamo dovoljno kapitala za realizaciju. Sanjamo da se bavimo tim poslom.
Za ispunjenje tih snova bit će potrebne godine i godine. Kako ćete se osjećati ako će se vaša djeca stalno miješati u sve to?
To što su stariji i naši roditelji, ne znači da nemaju snove. Sanjali su baš kao što vi sanjate sada. I oni su nekada bili mladi i ambiciozni.
Pustite ih da žive svoj život iz snova sa svojim teško zarađenim novcem. Živite život iz snova kada imate teško zarađen novac.