Šta trenutno čitate?

Pokrenuo sam namerno ovu temu, da vidim kakve knjige Vi čitate i da date svoje preporuke.

Ja trenutno čitam:

Stephen King - To

Volim horror knjige :crazy_face:

Super tema, baš. Da vidimo i koliko se uopšte čita, osim dnevne i žute štampe. Zato sam ja nedavno bila pokrenula temu o državnim i privatnim školama, jer se tu postavljaju temelji. Ja ne znam da li se danas čitaju lektire, i koje? Da li se uopšte menja repertoar i prilagodjava današnjoj deci…
Elem, ja sam nedavno završila Zahira od Paola Koelja. Meeh, ništa posebno. Našla sam par knjiga, biografsko-motivacione da kažem kratko. Počela od svake po par stranica, pa da vidim koja će preovladat.

1 Like

Srce Tame (The Heart of Darkness)
od Džozefa Konrada

1 Like

Ja sam prije par dana pročitao ,Gnusno” od Dena Simonsa. Misterija—horor. Horor filmove volim, ali knjige, pa i ne baš. Više sam ljubitelj ,pisaca od stila i pera”. Od novijih pisaca volim Makartija, Hemona, Murakamija, može i Rju Murakami. King, Den Simons, Klajv Barker i ta ekipa, manje više. Od Kinga, Mizeri je prilično dobra knjiga. Možda epska fantastika za promjenu! :blush::sunglasses:

1 Like

Nesto u zadnje vrijeme slabo, tacnije kad djeci krene skola (jos su u osnovnoj) nemam vremena za citanje, uz posao i sve ostale obveze! Elem, nedavno sam morala ponovno procitati romea i juliju, bila kao lektira u 9 osnovne. Generalno djeca sama rade lektire, ali romeo i julija u osnovnoj je po meni nenormalno, uzimajuci u obzir stil pisanja i koliko to moze uopce svariti dijete od 14 godina.
Kad god hocu da se odmorim od svega tu je Harry Potter :blush: dijete sam u dusi.
Preporuka za knjigu Zelena čoja montenegra od mome kapora, a po tekstovima zuke dzumhura

4 Likes

Ja vise čitam i gledam i uopšte sam u tome fazonu, Tehnologija i znamenosti u njoj kompeticija Tehnologija, itd. A što se tiče literature, to ne čitam jer me pomenuto više zanima.

1 Like

U ovim danima korone sam bio inspirisan i nakanio sam se dovrsiti Orvelovu Zivotinjsku farmu :slightly_smiling_face:

Jedno vrijeme sam bas zainteresovan bio djelima Sajmon Sibag Montefjore-a i ta “ beletristika” je bila jedina koja mi je odmarala mozak.

Trenutno,tj.vec mjesec dana razvlacim “Vrt zveri” -Dzefria Divera-.

Nadam se da ce mi druga polovina ove godine probuditi malo vise zelju za citanjem.

Hmm. Mogu da kazem kada ovo malo bolje sagledam. Citao sam The Legendary Moonlight sto sam sada nasao da ima govorna audio knjiga(vise YT video sa robotskim glasom koji cita knjigu koji je prilicno Ok) ako neko voli Mange dobro je to procitati. Veoma interesanta i ako je na Engleskom . Preporucio bi svima koji mogu razumeti Engleski na srednjem do najvisem nivou.