Sta vise reci o ovoj slici srusene berbernice

@dze_mama
Eto,sad ću tebi podnosit pisane dokaze. To je tako 100% i to zna ko treba da zna. Ja nemam ništa od toga i svako će odgovarat za svoje postupke.
Odgovorio sam čoveku koji me je “prozvao”,tebe ni ja a ni on nismo pomenuli,ne znam što se osećaš prozvanom. Opet se vraćaš na staro,pokušavajući da NAMETNEŠ neko svoje razmišljanje i shvatanje. Nema potrebe za tim. Ovo je mala čaršija,svako svakog zna i svako sve zna (ono šta koga interesuje,normalno).

Samo mi nije jasno ovo oko obdaništa na Hadžetu.
Šta nije urađeno?
Obdanište ili imovinsko-pravni odnosi?

Mislim da ako tvrdiš nešto treba argumentovano da stojiš iza toga, pa ako treba i “pisani dokaz”. U suprotnom se slažem, a vjerujem i mnogi u ovoj javnoj diskusiji da je to samo kao što @dze_mama reče:

Evo imaju sajtovi, pokaži ako imaš informaciju. Sve je javno, nema ništa tajno. Samo fali informacija o prethodnom vlasniku. https://a3.geosrbija.rs/ i https://katastar.rgz.gov.rs/

Pogledajte mu govor tela. Skolski primer ucenjenog coveka. Na kraju se odao najvise recima “da ispadne najbolje za sve” da on zapravo i ne zeli sve ovo. Coveka zeludac ne boli ako zna da je u pravu.

1 Like

@sila

Neka bude po vašem,čaršijska priča. Ja znam šta znam,a ovo sigurno nije mesto gde bi se ti dokazi iznosili.Opet kažem,zna ko treba da zna.
“Samo fali informacija o prethodnom vlasniku.” Samo to :wink::+1:t2:

Katastarski podaci su javna stvar. To sam već rekao i uputio na sajt gdje imaju da se nadju trenutni podaci o vlasniku.

@haris111
Objekat nikad nije podignut. Oni što ja nisam znala je, da je zemljište ipak vraćeno IZ, još prije nekoliko godina. Zato i nije urađeno ništa više od iskopanih temelja.

Ne trebaju meni tvoji argumenti. Ako ti možeš da živiš po principu “ja znam šta znam”, apsolutno sam ok sa tim. Ali ima i drugih koji znaju šta znaju, jer kako već sam kažeš, mala je to čaršija. Ovo je otvorena diskusija za sve, niko nikoga nije pozvao ili prozvao, niti bilo ko može kome da uskrati pravo da kaže svoje mišljenje. Upravo to i ja radim, iznosim mišljenje, uz činjenice koje se lako mogu provjeriti. Ne namećem niti prisiljavam bilo koga da prihvati. Tako da, podizanje tona i fore “tebi ću da kažem” ti apsolutno nisu na mjestu.

Vjerujem ja da postoje slučajevi gdje je vakufska zemlja prevedena na imena raznih ljudi. Ali to ne znači da je ispravno i da to treba podržat. Kome god savjest dozvoli da uzme imetak koji je neko uvakufio, neka prema savjesti i postupi.

Ovo je moj posljednji post na ovu temu, pa ću za kraj citirati dio iz Vakufname Jahja-age, jednog od velikih vakifa- zadužbinara:
„Kogod vakufu hadži Jahja kakvu zloupotrebu učinio ili što prodao ili preinačio, ili darovao ili promijenio, ili granice premjestio, takvome Bog ne pomogao, no pred Bogom na strašnome sudu su obje ruke oko grla ga uhvatio. Dao Bog takvi na oba svijeta selameta ne imao. Ko god od moje djece, bilo muške bilo ženske, od ovoga promijenio, takvoga Bog prokleo i anđeli Božiji i cio narod“.
Nobelovac Ivo Andrić je rekao: „Svi mi umiremo samo jednom a veliki ljudi po dva puta: jednom kad ih nestane sa zemlje, drugi put kad propadne njihova zadužbina".

1 Like

@dze_mama
Ipak ću morat još jednom da te označim u ovoj diskusiji :smiley::smiley::smiley:

Ako mislimo na isto obdanište,kod “pete mesne zajednice”, ono radi,mislim od 2014.

1 Like

Ko?

Opet, ko? Ja sam te lijepo pitao još prije:

Kad već ima milion primjera kao što kažeš, navedi jedan konkretan sa argumentima. Pusti se mahalskih priča i to ko zna zna. Ovo je internet niko nikom ne vjeruje. I imaj u vidu nismo svi iz Pazara. Kao što reče @sila evo ima katastar onlajn, to su javne informacije sa sve imenom i prezimenom vlasnika.

1 Like

Ovdje se samo postiglo da se naprave i posvadjaju 2 tabora, nista vise izgleda :pensive: admine, ne znam sto blokira @dze_mama, jedina skoro realno prica na ovu temu (malo se naljutila bila ali prestrog si, brate), gledajuci s jedne nepristrasne strane - ako je vakufsko, vakufsko je, nema tu price. Moze proci godina koliko hoćeš i promjena vlasništva “na foru”, ali to je i dalje pravno i ljudski gledajuci vakufsko. Nacin na koji je rijeseno ne izgleda idealno, ali sustina problema ostaje ista. A inace, ne palite se na bilo sta sto se u izbornoj godini desava, zar vam to nije dosad jasno? :grin:

1 Like

Niko se ovdje nije svadjao, lijepo smo diskutovali. To sto su @dze_mama ponijele emocije, to na stranu malo, mozda pretjerana reakcija admina.

NEGO SAGA SE NASTAVLJA! :laughing:

Zna li ko sta je bilo danas na rocistu?

Meni je ovog Ramiza ponekad i žao, al što bi rekli stari, od svoje mu pameti bilo.
Po mom skromnom mišljenju, ova priča je završena. Ovakvi tekstovi i ovakve tužbe su samo pokazivanje pred izbore.

I meni je zao sto je sasvim odmah prifatio “pomoc” neke trece strane koja nema veze sa slucajem i najverovatnije ce ga prevarit. Otpustit ce mu cerku s posla kad im vise ne bude trebao i slicno, sve sto mu je obecano nece naravno bit ispunjeno… I ostace samcit sam.

1 Like

Neka ga to je bilo sta je bilo.

2 Likes

Nazalost dok ne odustane mislim da zasluzuje da bude tema ako nidje drugo onda na ovom forumu.

Zavrsise i ova prica…

Sjetih se foruma kad procitah ovo :no_mouth:

3 Likes