Stiže novi Chrome, najlakši do sada

Poučen iskustvom Microsofta, koji se pohvalio da je novom Egdeu opterećenje memorije snizio za 27 procenata, razvojni tim Chromea odlučio se za njenu implementaciju

slika

Najpopularniji brauzer na svetu uskoro će odstraniti, ili makar ublažiti, jednu od svojih najvećih boljki.

Kao što je nešto upućenijim korisnicima poznato, Chrome pri surfovanju nudi pregršt korisnih funkcija i ekstenzija. Problem je što to čini u zamenu za poveću količinu RAM-a. Ova karakteristika je u prethodnom periodu inspirisala brojne internet šaljivdžije da memovima prozivaju Google.

Sa novim ažuriranjem za Windows 10, situacija bi mogla da se preokrene. Verzija 2004 ovog operativnog sistema sadrži novu developersku funkciju pod imenom “SegmentHeap”, koja optimizuje korišćenje memorije.

Poučen iskustvom Microsofta, koji se pohvalio da je novom Egdeu opterećenje memorije snizio za 27 procenata , razvojni tim Chromea odlučio se za njenu implementaciju (oba pregledača su izrađena u Chromium endžinu).

Prema rečima Brusa Dosona, jednog od programera, verzija programa koji će ubuduće trošiti znatno manje memorije nosi oznaku oznake 85.0.4182.0 , trenutno je u Canary fazi (rana, eksperimentalna). Do punog, stabilnog izdanja, verovatno ćemo čekati nekoliko meseci, prenosi Svet kompjutera.

Pošto optimizacija radi sa Windowsom 10, i to verzijom od 2004 pa nadalje, korisnici koji su deaktivirali ažuriranja ili su još uvek na “sedmici”, neće biti u mogućnosti da koriste ovo izdanje Chromea.

Izvor

Ja mislim da se pojavila ova verzija, da ne mora da se čeka, kako sam čitao, ako nadjem link prosledjujem. Uglavnom, nadam se da ćemo biti zadovoljni :smile:

2 Likes

Sutra ocekujte nesto nadovezano na ovo :wink:

3 Likes

Jedva čekam da vi’m, śta je to :grin:

Mi očamasmo čekajući… Je li to naučni rad? :rofl:

1 Like

Ma evo zavrsavam ga morao sam neke stvari da uradim sto mi oduzelo dosta vremena. Ocekuj kroz sahat dva reportazu.

Evo ljudi ko hoce da pogleda sta sam spremio imate Pinovani post u ovu kategoriju Tehnologija.