Tražene stranice na Sandžakpediji

Iako je možda nekima poznato, mnogima nije. Na Sandžakpediji postoji posebna stranica koja se zove “Tražene stranice”, i na njoj se nalazi spisak traženih, odnosno nepostojećih stranica.

https://wiki.sandzak.com/index.php?title=Posebno:Tražene_stranice&limit=500&offset=0

Na ovoj stranici se nalaze sve stranice koje bi trebale postojati i u ovom trenu pisanja ovog posta nalazi se blizu 3000 stranica koje treba napraviti. Stranice su sortirane po broju linkova.

2 Likes

Mozes li malo prosiriti objasnjenje da bude svima jasno ja nesto bas i ne kontam za sta se potrebno napraviti stranice?

1 Like

Kada smo pravili stranice, postavljali smo linkove ka nepostojećim stranicama koje bi trebale biti napravljene. Na primjer, kad god odeš na glavnu stranicu https://wiki.sandzak.com vidiš dvije vrste linkova: postojeće plave i nepostojeće crvene.

Poslije nekoliko hiljada napravljenih ovakvih stranica, sa druge strane softver napravi kolekciju, odnosno listu nepostojećih stranica ka kojima je već napravljen link ka stranici koja još uvjek ne postoji. To su te stranice.

Svaki od ovih crvenih linkova su stranice koje se trebaju napraviti. Na ovaj način se automatski pravi plan puta razvoja sadržaja. Na primjer, ako nemaš ideju šta da napišeš i koju novu stranicu bi trebalo praviti na Sandžakpediji, odeš na ovu stranicu, klikneš na link i napraviš je.

2 Likes