TSMC zaustavlja isporuke čipova za Huawei

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., odnosno TSMC, najveći svetski proizvođač čipova, je zvanično prestao da prima nove narudžbine od kompanije Huawei Technologies u skladu sa novim merama Sjedinjenih Američkih Država koje su donesene sa ciljem da prekinu lanac snabdevanja kineskog giganta, uključujući ključne stavke kao što su čipovi.

Paaaa Kina izgleda i nije baš tako svoja i ne zavisi od nikog. Eto im povoda da konačno aneksiraju Tajvan. I Kongo :smile:

Vala jako je. TSMC je jedna kompanija koju ja veoma poštujem, ali neće oni nesto toliko to osjetit jer AMD je sad veliki igrač i on im pumpa profit bas kao i Qualcomm pa i ostali koji im čine profit, da Huawei je uložio dosta ali sto dalje od Kineske vlade to bolje. I ako su Amerikanci loši opet ovo je dobro sto rade. A ta fabrika u Arizoni će tek krajem ove godine početi i tek ce za najamanje 4-5 god moći da proizvodi proizvode poput chipseta i slično.

1 Like

Nije AMD nego ARM u pitanju. Znači ako im ne isporuče procesore mogu kinezi da se slikaju. Mogu oni da pokrenu proizvodnju ali neće smjeti da kopiraju dizajn ARM procesora. Ovo ti je isto ono što se desilo sa Androidom. Samo mislim da kinezi sada nemaju bekap plan.

1 Like

A da jeste. A ja sam za AMD kazao da je sada veliki. igrač a za Kineze me briga mogu da crknu neće mi bit zao ni sekunde.

2 Likes

Tramp je lud. Mozda njegovi potezi su ovako suludi, ali verujem da na duge staze se to amerikancima isplati… nije lako s kinezima.