Uspostavljanje veza UAE-Izrael

Hteo bih ovo da prokomentarisemo. Ja bih kazao da je ovo izuzetno sramno i ponižavajuće za bilo kojeg Muslimana mada UAE u zadnjih nekoliko. godina boli briga za to i još sada tj skoro su potpisali pakt mira sa Izraelom. Sta vi kažete?

1 Like

Ko god negativno komentariše na ovaj istorijski dogadjaj, volio bih da mi prvo prokomentariše Tursko-Izraelske veze koje su uspostavljene još prije više od 70 godina. Toliko su čvrste da Turska čak šije uniforme za Izraelsku vojsku. Pa onda da razgovaramo.

1 Like

Sad razmišljam šta da sročim a da ne budem diskvalifikovana :joy:
@EnForce a nemoj brate da ti mediji ispiraju mozak, sve je to politika. Sramota je da se dvostruko mjeri jednima i a sve toleriše drugima. Nečije dobro se omalovažava, a nečije na sva zvona oglašava. Ovdje ne mislim lično na tebe, da se ne uvrijediš, nego mislim na ono što nam mediji serviraju. Ovaj potez Emirata će u najmanju ruku da zaustavi Izrael od daljeg okupiranja Palestine. Turska nije uspjela ništa, osim što povremeno iziritiraju cioniste da iz inata nastave sa nasiljem.

1 Like

Kontam ja tebe super nisam ja lakovjeran da povjerujem ali da li su to zaista uradili pokušaću da pronađem razlog pa ti ovde odgovorim. Turska da i ona je dosta uradila sada da li je više od Emirata ne znamo zaista 100%. Evo ovde sam našao na Engleskom zašto je UAE uspostavio mir sa Izraelom zbog uspostavljanja mira i da Izrael ne aneksira Zapadnu Banku(West Bank) kao svoj deo države mada ovo kada sam nasao https://www.facebook.com/AJBalkans/videos/352504962689494 da je vlada Saudi Arabije zabranila gradjanima da kupuju Turske proizvode pa cak i jedna sestra sa pocetka kaze kako postuje to kako posle brat kaze je to veoma losa ideja sada najveci jazuk u svemu tome je sto kako ce ovo uticati na slucaj obavljanja Hadza to zaista ne znam. Ali ovo mi lici kao da su sad mozda i prije postali marionete SADa ali to ne mogu nista potvrditi vidi ovo sto cu Sili na napisem.

@sila Evo ovde
su objasnili zadnju situaciju pošto nisam mogao da nadjem a tražio sam ako ti nadjes postavi ovde, od ovoga sto ti kažeš. Veze su veoma nestabilne. Kao što kazah gore poslao je veoma komplikovano

Ovo sam našao, kazu da novi predsednik Izraela da popravi odnose mada visoko sumnjam u to zato što Amerika neće to dozvoliti jer oni ne daju jer je to država kreirana od strane Amerike da bi imali svoje interese po bilo koju cenu. Oni kao što svi znamo vec godinama bombarduju i napadaju jadnu Palestinu i ostale Islamske države u toj regiji.

Da, veoma komplikovana priča. Problem je najveći u tome što ako želiš stvarno da sagledaš bilo koji konflikt na bliskom istoku moraš da sagledaš obije strane, odnosno svačiju priču.

Ono što se nama servira ovdje je isključivo JEDNA strana priče a to je Al Džazirina priča, odnosno tursko-katarska strana.

Tako da, molim te pročitaj ovu wiki stranicu što sam ostavio gore da pročitaš koliko Turska sarađuje sa Izraelom u vidu bezbjednosti, turizma i trgovine. To što se oni pljuju i kritikuju s vremena na vrijeme nikad nije ugrozilo saradnju ove privredne grane što sam naveo.

Ako ćemo da kritikujemo UAE zbog tog istog, zašto nismo kritikovali Tursku do sad?

1 Like

Ova stranica što si ti linkovao ne radi. Popravi pa ću pročitat.

1 Like
https://en.wikipedia.org/wiki/Israel-Turkey_relations

Ne znam zašto ali wikipedija ne voli ovu crticu kad se enkoduje

Aha ovo znam juče sam čitao. Da isto možemo da kritikujemo Tursku za to ali je to veoma nestabilna veza koja je bila prekinuta i sad ponovo delimično sastavljena, Erdoğan nije lud da u potpunosti sarađuje.

1 Like