APU dovoljan za produktivnost i 1080p Gaming za 830€

Gledam kako “lijepo” teče prodaja Grafičkih karti pa i razmišljam se i sastavio konfiguraciju na listu koji može raditi produktivnost i Gaming na sigurnih 60-90Fpsa pa čak i na Ultra i High podešavanjima na 1080p rezoluciju. Konfiguracija je tako nameštena da je veoma praktična za unapređenjivanje na 5000 Seriju AMD procesora pa čak i prethodne 2000 i 3000 seriju mada ovaj APU je pokazao se da je bolji nego 3700x iz 3000 serije. Konfiguracije je :

AMD Ryzen 7 5700G (8C/16T) sa 8 VEGA 8 integrisanih jezgara sa od prilike 65W potrošnje

MSI Tomahawk X570 WiFi (može da se zakači 2 Nvme 4.0 Drivea)

Kingston Fury Renegade 16GB 3600MHz CL16

Kuler (fabrički od AMDa je sasvim dovoljan ako se ne Overclockuje)

Seasonic Focus GX 850W 80+ Gold Full Modular (potpuno modularan i služi pa čak i za najviše kartice poput 3090 i 6900 XT) jer treba uvjek imati viška nego manjka u svakom slučaju.

Fantech Aero CG80 (nije nekog kvaliteta ali barem je fokusirana na Air-Flow) tako da je bolja od onih pećnica koje se prodaju.

Eto sta mislite o ovome? Ja zaista mislim da je dobra konfiguracija bez velikih kompromisa i mogućnost unapredjivanja je velika osim ako ne planirate da se unapredite direktno na AM5/Z690 platformu i DDR5 i sl.

2 Likes

Sve super ali ja sam razdvoio primjene.Desktop za jedno a za gejming ps4.Ako se sjecas ja sam pokusavo dugo da upgrejdujem masinu sa nekim budzetom za neke medijum zahteve.U tom periodu graficke su bile nenormalno skocile i nikako nisam mogo da budem zadovoljan sa ponudjenim jer znam da mi je izbor samo par mjeseci prije skoka cjena bio mnogo veci.
Tako da je mjesto zauzeo ps4 i nimalo se nisam pokajao jer na kraju se ispostavilo da je ustvari to ono sto mi je trebalo cjelo vrijeme.

1 Like

Pa da. Razumijem ali ovo je vise neko ko ima sredstava toliko sada a imace kasnije da se nadogradi na Visoku klasu ili jednostavno neko ko hoće PC da radi više produktivnost (recimo grafički dizajn ili nešto tako gde mu je bitno dobar CPU, brzi RAM i brzo skladištenje ) a i eventualno malo da igra ponekad na običnom ili 100Hz-nom monitoru a ne treba mu GPU sada osim eventualno kad uhvati dobru cenu.

1 Like