Voleo bih da diskutujem ovo malo sa vama da cujem vase misljenje.
Ja iskreno mislim da ima ovde validnih poenti ali prvo da kazem da ja licno smatram da oni hoce da namecu Islam silom, sto ja iskreno mislim slusajuci reputabilne Imame je veoma pogresno i nije u kodeksu Islama. Svako prisiljavanje ili implementacija necega silom u ime Islama je zabranjeno. Oni nisu cisti 100% i ne podrzavam ih ja jer do sada su samo zle stvari radili. Te nejse hajde da vidimo .
-
Zakon protiv opojnih biljaka(marihuana,kokain, Kannabis itd) ali treba da se napravi jedan izuzetak, medicinski Kannabis koji leci bas neka od oboljenja. Ovo je validan zakon jer koriscenje opojnih billjaka u svrhe konzumacije steti organizmu isto kako i cigarete stete organizmu pa evo da kazemo cak i Shisha(Nargila).
-
Drugi je takodje validan ali sada imajuci u obzir ko vodi Šerijatski zakon ovo je diskutabilan zakon , ne znamo da li se pravi Šerijat sprovoditi ili neka njihova verzija tj devijacija.
-
Koliko sam ja shvatio 3 zakon je da nema crne magije , dobro takodje validan zakon, ne vidim kao sto bi rekli caku u ovom zakonu, ako sam lose interpretirao onda neka me neko ispravi.
-
Iskreno 4 zakon kada bi se aplikovalo svugdje na svijetu mnogo bi stvari bile . Sprecavanje neceg neljudskog prvo , 2 da svakako nasilje prema muskom ili zenskom treba biti kaznjeno, sada smrcu ja mislim da je to malo previse , treba jaka zatvorska kazna gde ce njega toliko nauciti pameti da mu vise misao kroz mozak ne prodje i da ne pomisli na to, veoma humaniji nacin ,sada iskreno ne bih znao. A za ovaj prvi treba da kazna bude da ih duboko duboko isprave i vrate na pravi put,mada ni receno nije 100% lose (znate moj stav prema njima).
-
Ovaj 5 me malo buni i zato sam kazao kao prije da u Islamu ne smije nista biti prisilno. Sada mi na forumu imamo zenskih clanova koje su pokrivene (ne ulazimo u to zasto to je licna stvar) Jer mislim da prisiljavanjem zena da nose Hidzab je protiv Islama koliko ja znam slusajuci reputabilne i istinite Imame bilo u Sandzaku,Bosni i u svijetu. Hidzab kao i Jilab,Burqa i Niqab treba da budu personalne stvari koja jedna zena samovoljno odluci bez icijeg pritiska, jer iskreno sad ne mozes ti meriti njenu velicini Imana i vjeronosti ka Allahu dz.s samo zato sto ne nosi ili nosi Hidzab. Savetovanje je naravno dozvoljeno.
-
Zadnji je veoma dobar i razumljiv, ali eto da kazem sa Ekonomske strane , ja sam zavrsio srednju Ekonomsku skolu i van skole naucio da Banka ta koja to radi mora da daje kamatu jer od toga Banka zaradjuje i dobija kapital kao i od drugih usluga kao odrzavanje racuna i sl.(to je vecinom poneke koliko ja znam) , mada kada su kao neke bezkamatne Banke kao primjer u Pazaru Halk-Bank one moraju naci neki drugi izvor Kapital kao naprimjer sponzori i sl.
Ugl solidni zakoni ali da li se aplikovanje istih biti stvarno izvrseno u najpravilnijem obliku to ne znam. Sta vi mislite?