E nemo zezat nismo znali, unistio narod I sad hajde boli me briga ja sam uplasen I izlujem se kod kuce. Ja evo iz licno iskustva znam nekolicinu ljudi koji su se otegli na izborima a sada nista cute ka zaliveni nema im traga.
Drugi talas COVID-19 🦠
U južnom Sandžaku malo bolje ali nije idealno.
Pred svima nas je nazvala lažovima, prevarantima i političkim aktivistima! Još je i dodala da je Sandžak pogodno mjesto zaširenje lažnih vijesti.
Da li neko zna da mi objasni šta se zaista dešava u Pazaru i Tutinu. Da li se broj oboljelih u kratkom periodu drastično povećao i bolnice nisu bile spremne na to, ili uprave ova dva grada i zdravstvenih ustanova definitivno su zakazale u svakom pogledu?
Evo ovako ukratko jeste I lose je veoma veoma lose. Grobari I ostali zlo pamcenici I neprijatelji su danas prisustvovali nasem gradu I nas narod je ustao protiv toga. Jednostavno samo prati vesti nasih Sandzackih stranica.
U Sandžaku je stanje teško samo po sebi, mnogo je zaraženih, od toga dosta njih sa teškom kliničkom slikom, i mnogo umrlih. Većina ljudi je na kućnom liječenju, prinudno. Nema mjesta u bolnicama. Samo juče je više od 6 dženaza bilo. Još teže je kada dodju predstavnici vlasti iz Srbije, pa sve to prikriju govoreći da je sve u redu. Ljudi su se organizovali, skupljaju pomoć skoro svakodnevno, ali je toliko loše stanje da ni to nije dovoljno. Nemaju dovoljno boca sa kiseonikom, dovoljno maski za kiseonik, čak i sanitetsko vozilo pokušavaju da pronađu.
Nakon jučerašnjeg pokušaja da se zamažu oči, jedna žena je upala u bolnicu i predočila situaciju premijerki u facu. Nekoliko sati nakon svega, Mehu Mahmutoviću, direktoru bolnice, pozlilo je i odveli su ga u BG. Izgleda da su ga stigle suze svih tih bolesnika i umrlih.
Daleko bilo, koliko čovjek (kao vrsta, ne kao biće) može da padne nisko.
Očima ne mogu da vjerujem šta se dešava u Sandžaku. Zar je narod toliko ostao bez mozga da se nije čuvao? Čak se i od bajrama išlo, na hatar se išlo, u Rožaje je stigla coronavirus jer su dolazili preko brda da se obilaze… tek Pazar da ne pominjem… i dalje se krije i dalje se laže sve bez razloga. Da Bog dragi nama pomogne.
Nije to samo Bajram, u Srbiji su se utakmice odrzavale, sve je delovalo normalno. Nego se sad prst u oko Sandzaku stavlja da ispadne kako smo samo mi muslimani neodgovorni pa idemo u dzamije i pravimo svadbe. Klubovi po BG-u su krcati od opustanja mera, i niko ne spominje to. Ali nece im se ovaj put sa lazima. Malo su se lose izracunali.
Sve bi trebalo ispitat. Ne bi me čudilo, koliko god Đerlek pokušavao da ispravi loš utisak.