Pozdrav svima… Iako će mnogi reći da je nespojivo biti sandžaklija, musliman i gej… tu sam da dokažem suprotno. Mnogo sam se obradovao videvši niz projkata koje ste ovde pokrenuli, i deluje mi da je dosta ljudi ovde lice novog, progresivnog Sandžaka 21. veka… Pa sam hteo da pitam kako stojite po pitanju tolerancije prema pripanicima LGBTQ+ zajednice.
Nadam se da komentari neće biti banalni i da je većina ovde dovoljno edukovana da nećemo morati da diskutujemo o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne, da li se leči i slično… (ne i ne).
Voleo bih čuti da nisam jedni koji misli da tolerancija i tradicija mogu da koegzistiraju i da možda mlađe generacije nemaju toliko konzervativne stavove na ovu temu. Ipak živimo u jednom sekularnom društvu.
I da… prethodne godine je čak i u Bosni održana Parada ponosa… Kosovo i Makedonija su sledili… U Turskoj se takođe već duži niz godina održava ista… i vidi čuda… deca se i dalje rađaju, tradicija i dalje živi, džamije su i dalje pune vernika… Dakle izostao je “smak sveta” kojeg se svi toliko plaše.
Ukratko… Je li toliko strašno videti dva muškarca ili dve devojke kako se drže za ruke i šetaju Prvomajskom? Ili mislite da bi takav prizor zapravo spremio naše mlađe generacije za svet kakv jeste danas, i svet sa kojem će se sustresti u skoro svakoj zemlji koju bi tako željno posetili na godišnjem odmoru.
Pozdrav svima.
GS Admin